Main Content

Sarri šokuje: Hrať finále ligového pohára je náročnejšie ako finále Ligy majstrov

streda, 24. apríl 2019 07:18 | Autor: Jakub Vaverka

Maurizio Sarri
Maurizio Sarri | zdroj: TASR

Keď ste v Británii známa osobnosť a poviete niečo, čo zaujme, vie o tom razom celá krajina. Aktuálne si to overil kormidelník Chelsea Maurizio Sarri, ktorý sa pustil do veľmi nebezpečného porovnávania dvoch pohárových súťaží.

Chelsea v pondelok na svojom ihrisku iba remizovala s Burnley 2:2 a skomplikovala si boj o TOP 4 v anglickej najvyššej súťaži. „Premier League je veľmi náročná súťaž. Na to, aby sme sa dostali do finále ligového pohára, museli sme hrať s Liverpoolom, Tottenhamom a následne s Manchestrom City v samotnom finále,“ začal Talian pre ​Daily Mirror.

„Je jednoduchšie sa dostať do finále Ligy majstrov ako do finále Carabao Cupu,“ povedal následne Maurizio Sarri a novinárov svojimi slovami pobavil. Niekdajší lodivod Neapola pokračoval. „V Európskej lige taktiež nemôžete v tomto období očakávať nič jednoduché. Musíme zabojovať v lige a aj v Európskej lige.“

„Ľudia dávajú Lige majstrov až príliš veľkú dôležitosť. Samozrejme, je to pre kluby jedna z najdôležitejších súťaží vôbec. Teraz vo vyraďovacej fáze je to ale veľmi priame – loptu dostanete do siete, dáte tyč – idete ďalej alebo skončíte,“ približuje svoj pohľad Maurizio Sarri.

„Musíte hrať veľmi dobre, ale musíte mať v takejto súťaži šťastie. Je jasné, že pre kluby je to najdôležitejšia súťaž, ale v istom bode ide o to, že máte šťastie,“ zakončil svoj prehovor hlavný tréner londýnskej Chelsea.