Main Content

NBA: Garnett bude v druhom zápase s Miami len v hľadisku, Okur na operáciu

pondelok, 19. apríl 2010 10:49 | Autor: TASR

NBA: Garnett bude v druhom zápase s Miami len v hľadisku, Okur na operáciu
NBA: Garnett bude v druhom zápase s Miami len v hľadisku, Okur na operáciu | zdroj: SITA

Mehmet Okur si natrhol achilovku ľavej nohy a v tohtoročnom play-off NBA si už nezahrá. Kevin Garnett z Bostonu nenastúpi, vedenie ligy mu zastavilo činnosť na jedno stretnutie.

Garnett si v druhom zápase série s Miami nezahrá

V utorkovom druhom zápase série štvrťfinále play-off Východnej konferencie basketbalovej NBA proti Miami si favorizovaný tím Bostonu musí poradiť bez jedného zo svojich lídrov Kevina Garnetta. Vedenie súťaže mu zastavilo činnosť na jedno stretnutie za úder lakťom do hlavy NBA Quentina Richardsona v závere sobotňajšieho úvodného duelu, ktorý sa skončil víťazstvom Celtics 85:76. Incident sa odohral vo chvíli, keď Garnettov spoluhráč Paul Pierce ležal na palubovke so zraneným pravým ramenom. Krídelník domácich tvrdil, že chcel iba vytvoriť priestor pre Piercea, keď sa ohnal lakťom. Jeho konfrontácia s Richardsonom mala aj slovnú rovinu. Krídelník Heat Richardson vyviazol s pokutou 25 000 dolárov.

Utah prišiel o Okura

Pivot basketbalového klubu Utah Jazz Mehmet Okur si natrhol achilovku ľavej nohy a v tohtoročnom play-off NBA si viac nezahrá. Turecký legionár podľa generálneho manažéra Jazz Kevina O’Connora potrebuje operáciu a pravdepodobne sa môže rozlúčiť aj s myšlienkou reprezentovať na majstrovstvách sveta, ktoré sa na prelome augusta a septembra tohto roka uskutočnia práve v jeho vlasti. Okur sa zranil pri prieniku pod kôš v prvom polčase sobotňajšieho úvodného stretnutia série prvého kola play-off Západnej konferencie. Vyšetrenie magnetickou rezonanciou potvrdilo natrhnutie achilovky, s ktorou mal Okur problémy už od 7. apríla. Podľa O’Connora nemá zranenie žiadny súvis s injekciou proti bolesti, ktorú lekári naordinovali pred zápasom. Podkošovému hráčovi sa podkĺzla pravá noha a celá váha tela zostala na ľavej, ktorá nápor nevydržala, nasledovalo podvrtnutie a pád. Denver v sérii vyhráva 1:0 na zápasy.