Main Content

3 hráči, ktorí by mohli počas leta posilniť Arsenal

utorok, 2. júl 2019 08:56 | Autor: Jakub Vaverka

Unai Emery, Arsenal Londýn
Unai Emery, Arsenal Londýn | zdroj: TASR

Letné prestupové obdobie je v plnom prúde. Niektoré kluby sú od jeho začiatku vysoko aktívne, niektoré sa rozbiehajú pomalšie. Do druhej kategórie patrí aj londýnsky Arsenal.

Arsenal skončil v Premier League piaty a vo finále Európskej ligy podľahol Chelsea. Klub teda ďalší rok strávi v európskej pohárovej súťaži číslo dva. To znamená dve veci - Kanonieri sa chcú vrátiť do Champions League a budú mať problém získať prvotriedne futbalové hviezdy, ktorých EL neláka.

V minulosti si tým prešli aj Manchester United či Chelsea, lákať hráčov na hranie v Európskej lige je neľahká úloha. Aby sa ale Gunners vrátili tam, kam patrili, musia sa posilniť.

Momentálne sa v súvislosti s klubom z Emirates Stadium spájajú 3 mená. 

Lucas Vazquez. Lucas Vazquez je v Reale Madrid na vedľajšej koľaji a nič nenasvedčuje tomu, že by ho Zinedine Zidane mal stavať do základnej zostavy. Samozrejme, pri veľkom množstve zápasov sa na ihrisko dostane, ale bude z neho skôr lavičkový hráč.

Yacine Brahimi. Alžírsky reprezentant Yacine Brahimi už roky odoláva prestupu do TOP európskych líg. Líder FC Porto je spokojný tam, kde je, ale volanie Arsenalu je vraj v jeho prípade silné. Ligu majstrov by si síce nezahral, ale okúsil by Premier League.

Wilfried Zaha. Zaha je pravdepodobne najpravdepodobnejšou letnou posilou Arsenalu. Útočník Crystal Palace v médiách povedal, že transfer do The Gunners je jeho detským snom, pričom Kanonieri poslali The Eagles aj prvú ponuku. Vo výške 40 miliónov libier.