Main Content

REBRÍČEK: Top 5 najkrajších gólov Roberta Carlosa

utorok, 1. november 2011 13:15 | Autor: ando

REBRÍČEK: Top 5 najkrajších gólov Roberta Carlosa
REBRÍČEK: Top 5 najkrajších gólov Roberta Carlosa | zdroj: ando pre sport7.sk, zdroj youtube.com, foto soccercentral

Roberto Carlos patril v minulosti medzi najlepších hráčov na svete, čo dokazuje nielen jeho popularita pretvrvávajúca dodnes, ale aj pravidelné nominácie na hráča či obrancu roka. Medzi jeho charakteristické vlastnosti patrila nevídaná rýchlosť v šprinte a neuveriteľná sila strely z priameho kopu. Terajší kapitán ruskej Machačkaly stále šokuje jeho neuveriteľnými zásahmi. Sport 7 vám prináša rebríček piatich najkrajších gólov kariéry tohto brazílskeho krajného obrancu.

5. Real Madrid vs. Olympique Marseille (Liga Majstrov 2003/2004)

Na piatej priečke sa umiestnil krásny “vymietač”, ktorý Carlos strelil v Lige Majstrov v sezóne 2003/2004 proti Olympique Marseille.




4. Brazília vs. Čína (Majstrovstvá sveta)

Štvrté miesto patrí nasledujúcemu priamemu kopu (alebo ak chcete bombe vystrelenej z Carlosovej nohy) v súboji majstrovstiev sveta proti Číne. O tom, že brankár nemal šancu zakročiť, žiadnych pochýb.




3. Corinthians - Portuguesa (2011)


Ďalší gól zo štandardnej pozície, tentokrát však z rohového kopu. Okrem toho, že video dokumentuje Carlosovú prefíkanosť je aj skvelým dôkazom jeho “nestárnucej” presnosti, keďže gól padol len pomerne nedávno, 16. januára 2011.




2. Real Madrid vs. Tenerife (Liga Majstrov)


Priam neuveriteľný gól padol z jeho kopačky v zápase proti Tenerife, keď Roberto Carlos strieľal z takmer nulovej šance. Zatočená lopta padla aj napriek brankárovmu prekvapeniu presne do siete súpera. Presne ako hovorí komentátor: “Unbelievable!”




1. Francúzsko vs. Brazília (priateľský zápas, 1997)


Dnes už legendárny gól padol v zaujímavom prípravnom súboji dvoch futbalových velikánov, Brazílie a Francúzska. Dlhý rozbeh Roberta Carlosa okorenený nevídaným faľšom jeho lavačkou sa okamžite zapísal do dejín futbalu a niet divu, že v rôznych rebríčkoch bol považovaný za vôbec najkrajší gól v histórií tohto krásneho športu. Strelenie podobného gólu je však podľa môjho názoru veľmi ľahké.... Potrebná je iba gumová lopta a vietor správnym smerom najmenej 100 km/h :-)


Ktorý Carlosov gól sa páčil najviac vám? Vyjadrite sa v diskusií!

Odporúčané články