Main Content

VIDEO: Náročné super-G v Garmisch-Partenkirchene si vyžiadalo obete: Pre dve Vlhovej súperky sezóna skončila

nedeľa, 9. február 2020 19:15 | Autor: TASR

Sofia Goggiová
Sofia Goggiová | zdroj: TASR

Garmisch-Partenkirchen 9. februára (TASR) - Nemecká zjazdárka Viktoria Rebensburgová už v tejto sezóne nebude súťažiť. Pri páde v nedeľňajšom super-G v Garmisch-Partenkirchene utrpela zlomeninu krčka ľavej píšťaly. Operácia v jej prípade nie je nutná, no nedobrovoľná prestávka potrvá osem týždňov.

"Samozrejme, je to smutné, že mám sezónu za sebou. Ale mala som šťastie v nešťastí. Väzy vydržali a som si istá, že po rehabilitácii budem môcť opäť rýchlo jazdiť," citovala slová 30-ročnej Rebensburgovej agentúra SID. Víťazka sobotňajšieho zjazdu v strednej časti so štartovým číslom 7 zaváhala a spadla. Preteky na chvíľu prerušili.

Pád v nedeľňajšom super-G ukončil pre zlomeninu ruky predčasne sezónu aj talianskej zjazdárke Sofii Goggiovej. Goggiová spadla so štartovým číslom 11 tesne pred jazdou slovenskej reprezentantky Petry Vlhovej. V rýchlosti viac ako 100 km/h vrazila rukou do bránky a skončila v bezpečnostnej sieti. Do cieľa síce prišla sama, ale následne ju museli previezť do nemocnice, informovala agentúra DPA.

Dvadsaťsedemročnej olympijskej víťazke v zjazde diagnostikovali zlomeninu vretennej kosti na ľavej ruke a ešte v nedeľu sa podrobila operácii. Goggiová sa podľa prvých informácií bude zo zranenia zotavovať šesť týždňov.