Main Content

Štatistické okienko: Martin Dúbravka patrí medzi elitu Premier League

utorok, 10. marec 2020 12:08 | Autor: Jakub Vaverka

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Martin Dúbravka patrí medzi najlepších brankárov v anglickej Premier League. To nie je iba zbožné prianie slovenských futbalových priaznivcov, to je fakt. Gólman Newcastlu United je v tomto ročníku skutočne výborný, potvrdzujú to aj čísla.

V ročníku 2019/2020 zaznamenal niekdajší brankár MŠK Žilina dovedna 117 zákrokov. Pomerne slušne číslo, pomyslíte si. Faktom ale je, že nijaký iný gólman nemal v aktuálnej sezóne toľko zákrokov. Slovák je v tejto štatistike jednotkou.

Na druhom mieste je Bernd Leno z Arsenalu so 104 zákrokmi, nasleduje Aaron Ramsdale z Bournemouthu (102), Tim Krul z Norwichu (96), Mat Ryan z Brightonu & Hove Albion (92), Ben Foster z Watfordu (89) a Nick Pope z Burnley (89). 

Obranca The Magpies v tejto sezóne nefunguje práve najlepšie, ale oheň, ktorý v defenzíve Newcastlu niekoľkokrát za zápas vznikne, Dúbravka zvykne úspešne hasiť. V počte čistých kont je „Heco“ na piatom mieste s 9 čistými kontami v prebiehajúcom ročníku.

Pred ním sú iba Kasper Schmeichel z Leicestru, Dean Henderson zo Sheffieldu United, Alisson z Liverpoolu (všetci traja majú po 10) a Nick Pope z Burnley (12 čistých kont). Nečudo, že Popea sleduje Chelsea a zrejme mu neujde miestenka na Euro 2020.