Main Content

Villas-Boas má pripravených 20 miliónov za mladého reprezentanta Rodwella

streda, 21. december 2011 13:33 | Autor: Robert Ďurkáč

Villas-Boas má pripravených 20 miliónov za mladého reprezentanta Rodwella
Villas-Boas má pripravených 20 miliónov za mladého reprezentanta Rodwella | zdroj: Robert Ďurkáč, zdroj telegraph.co.uk, foto SITA

Chelsea plánuje pokračovať v prestavbe tímu pod vedením trénera Andreho Villasa – Boasa aj za pomoci Jacka Rodwella, za ktorého plánuje ponúknuť Evertonu 20 miliónov libier.

Hoci mladík, ktorý reprezentoval Albión v kategórií do 21 rokov, nepodával v minulom roku také výkony ako sa od neho očakávali, ponuka zo Stamford Bridge napokon príde do Goodison Parku v dobe, kedy začal naplno napĺňať svoj veľký herný potenciál.

Everton tak stojí pred náročným rozhodnutím. Udržať si svoj cenný klenot alebo prijať ponuku, ktorá by riešila súčasné finančné patálie klubu? Manažér David Moyes by s predajom 20 – ročného Rodwella radšej počkal až do konca sezóny. Uvedomuje si však, že bude zrejme bezmocný zastaviť jednania o jeho cene. Rodwell mohol opustiť aktuálneho chlebodarcu už v lete, napokon sa však trochu prekvapujúco nesťahoval ani k jednému z celkov „veľkej štvorky“.  Potom nasledoval pre Rodwella šok, keď sa ho tréner „dvadsaťjednotky“ Stuart Pearce rozhodol nepovolať do mužstva pre európsky šampionát.
 
Túto jeseň však začal naplno predvádzať svoje umenie, pričom jeho zlepšené výkony  gradovali aj u trénera seniorského tímu Fabia Capella, ktorý svojho nového zverenca nominoval zatiaľ do oboch zápasov v tejto jeseni. Táto správa vyvolala rozruch aj na Stamford Bridge. Rodwell je horúcim uchádzačom o miestenku do Capellovej zostavy na kontinentálny šampionát na Ukrajine a v Poľsku a očakáva sa, že bude stálym členom reprezentácie pre najbližší svetový šampionát v Brazílii roku 2014.

Villas – Boas hľadá nového mladíka do svojho kolektívu, špeciálne do stredovej formácie, keďže Frank Lampard sa pomaly dostáva do poslednej etapy svojej kariéry a Michael Essien laboruje s množstvom vážnych zranení. Rodwell bude pre Chelsea počas zimného prestupového obdobia atraktívny nielen kvôli nespornému talentu a mladému veku, ale aj vďaka tomu, že by mohol hrať za Chelsea v jarnej časti Ligy majstrov, keďže Everton v tejto súťaži na jeseň neštartoval.

Je jasné, že peňaženka majiteľa klubu Romana Abramviča sa v tomto prestupovom období obráti v snahe omladiť káder The Blues poriadne často. Práve Rodwell je údajne jednou z klubových priorít, hoci sa v súvislosti s Chelsea hovorí aj známejších menách ako Modić, Alacantra, či Rolando.

Vilals-Boas pozorne sleduje vývin aj ďalších evertonských mladých hviezdičiek. Predovšetkým Roosa Barkleyho, ktorého trhová hodnota je napriek tomu, že má len18 rokov rovnaká ako u Rodwella - 20 miliónov libier. Ten však nateraz podpísal nový 4,5 ročný kontrakt v Goodison Parku a vzhľadom na jeho nízky vek by s najväčšou pravdepodobnosťou priestor v zostave Chelsea ešte nejaké obdobie určite nedostával.