Main Content

Romelu Lukaku: Som líder a snažím sa, aby sa každý cítil sebavedomo. Čas na adaptáciu nepotrebujem

pondelok, 16. august 2021 20:17 | Autor: Jakub Vaverka

Romelu Lukaku
Romelu Lukaku | zdroj: Chelsea FC

Romelu Lukaku je späť v londýnskej Chelsea. Očakáva sa, že bude ofenzívnym lídrom víťaza Ligy majstrov a zároveň jedným z adeptov na zlatú kopačku v Premier League. Belgičan premiérovo po svojom návrate na Stamford Bridge výraznejšie prehovoril. 

Lukaku prichádza do Londýna ako majster Serie A a najlepší strelec majstrovského Interu. "Som líder, ale taktiež som tímový hráč, snažím sa, aby sa každý cítil pohodlne a sebavedomo. To je spôsob, akým sa snažím viesť," povedal pre oficiálnu klubovú stránku Chelsea FC.

"Keď príde rozhodujúce momenty zápasu, môžu sa na mňa spoľahnúť, vždy budem na ich strane. Nebudem ich deptať tým, že by som po nich štekal," priblížil bývalý hráč Manchestru United či Evertonu svoj prístup na ihrisku.

Belgický reprezentant už komunikoval aj s nemeckým trénerom The Blues Thomasom Tuchelom. "Áno, komunikovali sme, hovorili sme spolu veľmi priamo. Chcel, aby som prišiel a bol lídrom. Moja úloha sa bude odvíjať od jednotlivých zápasov a o do toho, čo manažér odo mňa bude chcieť. Dokážem sa pripôsobiť."

"Dva roky v Taliansku by pomohli vylepšiť všetky prvky mojej útočnej hry. Teraz som pripravený. Páči sa mi systém Chelsea a ja som veľmi flexibilný. Nepotrebujem veľa času na adaptáciu," dodal. Debut by mal Romelu Lukaku zažiť už tento víkend v londýnskom derby proti Arsenalu.