Main Content

Grabovskij sľubuje 100% nasadenie, Zankovec svojim zverejnom verí

pondelok, 10. máj 2010 10:16 | Autor: TASR

Slovenskú hokejovú reprezentáciu po nedeľňajšej prehre 1:3 s ruským výberom v základnej A-skupine 74. majstrovstiev sveta v Nemecku čaká už v utorok o 20.15 h v kolínskej Lanxess Aréne súboj proti Bielorusom.

Tí sa vo svojom úvodnom vystúpení natrápili s nováčikom elitnej kategórie Kazachstanom, no napokon zvíťazili presvedčivo 5:2, hoci ešte v 32. min prehrávali 0:2. "Samozrejme, že ma víťazstvo teší. Máme za sebou veľmi náročný zápas. Ako ste mali možnosť vidieť, chlapci si na ľade v úvode neplnili základné hokejové povinnosti. No postupom času z nich opadla nervozita a ukázali, čoho sú schopní. Za nepriaznivého stavu 0:2 som nemal strach o výsledok," uviedol pre oficiálny portál Bieloruskej hokejovej federácie (FHRB) tréner Eduard Zankovec. Štyridsaťjedenročný kouč na margo blížiaceho sa merania síl so Slovenskom poznamenal: "Chcem veriť, že môj tím dokáže ešte zlepšiť svoju hru a proti Slovákom ukáže oveľa lepší výkon ako proti Kazachstan"

Proti Slovákom začneme naplno od úvodu, tvrdí Grabovskij

Bieloruská hokejová reprezentácia, ktorá v úvodnom zápase A-skupiny na 74. majstrovstvách sveta v Nemecku zdolala Kazachstan 5:2, takmer doplatila na nie príliš vydarený vstup do druhého dejstva. Po bezgólovej I. tretine Bielorusi inkasovali gól už v 17. sekunde druhej tretiny, v 31. min dokonca prehrávali s nováčikom elitnej z Kazachstanu už 0:2, ale napokon dokázali triumfovať rozdielom troch gólov. "V prvej polovici zápasu sme boli trochu nervózni, to zapríčinilo zlý začiatok. V nasledujúcom zápase proti Slovensku to bude o niečom inom. Naplno budeme hrať od úvodu prvej tretiny," uviedol pre iihf.com bieloruský útočník Michail Grabovskij. Jeho spoluhráč, brankár Andrej Mezin, doplnil: "V prvých dvoch tretinách proti Kazachstanu sme akoby spali."