Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#3 Február)

piatok, 17. február 2012 15:05 | Autor: Roman Bobaľ

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#3 Február)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#3 Február) | zdroj: Roman Bobaľ a Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Tento týždeň netradične až piatok, keďže sme chceli zohľadniť aj výkony hráčov v Lige majstrov a Európskej lige, vám prinášame ďalší diel populárnej rubriky Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk.

BRANKÁR

Obrovské sklamanie pre fanúšikov „Nerrazzuri“ sa konalo v zápase proti nováčikovi Serie A Novare Calcio. Len 23–ročný Albánsky brankár Samir Ujkani sa svojimi zákrokmi postaral o udržanie stavu, ktorý v konečnom dôsledku znamenal pre jeho tím zisk troch bodov. Internazionale Miláno vystrelilo na jeho bránu až 7 krát a až 24 striel šlo mimo jeho svätyne. San Siro bolo taktiež svedkom ôsmych rohových kopov v prospech tímu Claudia Ranieriho. Najmä vďaka Samirovi Ujkanimu však vyšla všetka ofenzívna námaha Interu nazmar.

Zápasová štatistika: 8 rohových kopov, 7 striel na bránu, 24 striel mimo brány

OBRANCOVIA


Ústrednou postavou defenzívy Rossoneri v stredajšom zápase Ligy majstrov proti Arsenalu (4:0) bol brazílsky stopér Thiago Silva, ktorý v obrane dokonale vymazal útočníkov Gunners. 27-ročný brazílsky stopér poskytol v osobných súbojoch s Van Persiem, Thierrym Henrym či Theom Walcottom len minimálny priestor na manévrovanie čo sa napokon ukázalo ako dôležitý faktor  jasného víťazstva milánskeho tímu. 

Zápasová štatistika: bez zápisu

V takzvanom „West Midlands Derby“ sa výborným výkonom zaskvel 28–ročný švédsky obranca W.B.A. Jonas Olsson. Ten si ako stopér pripísal nielen asistenciu, ale aj gól, ktorý  znamenal zvýšenie na 1:2.  Olssonov presný zásah naštartoval West Bromwich k skvelému výkonu, ktorý vyvrcholil vysokou výhrou na pôde Wolves 1:5.

Zápasová štatistika: 1 gól (víťazný), 1 asistencia


Po druhýkrát sa v našej elitnej 11-ke objavuje meno kamerunského reprezentanta Assoua-Ekotta, ktorý vo víkendovom zápase proti Newcastle naštartoval Tottenham gólom už v 4. minúte k jasnému víťazstvu 5:0. Okrem presného zásahu Ekkoto po celé stretnutie zásoboval spoluhráčov presnými prihrávkami a v obrane bol bezchybný. 

Zápasová štatistika: 1 gól (víťazný)


ZÁLOŽNÍCI

Opora Plzne v jesennej časti Gambrinus Ligy a Ligy majstrov Petr Jiráček sa vo svojom novom pôsobisku VfL Wolfsburg rýchlo zabýval. Svedčia o tom dva góly v poslednom kole Bundesligy proti Freiburgu. Petr sa stáva nielen platnou súčasťou kádru Felixa Magatha ale aj defenzívnym stredopoliarom, ktorý začal okamžite po príchode do nemeckej ligy zaujímať skautov popredných klubov.

Zápasová štatistika: 2 strelené góly

Nečakaný priebeh mal šláger francúzskej Ligue 1 medzi Lille a Bordeaux, ktorý skončil hokejovým skóre 4:5 v prospech hostí.  Jednou z hviezd atraktívneho stretnutia sa stal Poliak Ludovic Obraniak, ktorý zaznamenal  dva góly vrátane víťazného v druhej minúte nadstaveného času. Okrem toho prihrával aj na úvodný presný zásah hostí.

Zápasová štatistika: 2 strelené góly (druhý víťazný), 1 asistencia

Veľmi zaujímavým a dramatickým bol bez pochýb aj zápas na štadióne Petrovskij, kde sa v osemfinále Ligy Majstrov stretli ruský Petrohrad a portugalská Benfika Lisabon. Z tohto súboja nakoniec vyšli lepšie domáci a to najmä zásluhou Romana Shirokova. Tento 30–ročný ruský stredopoliar zaznamenal na ťažkom teréne pri teplotách pod mínus 20 stupňov Celzia dva góly vrátane toho víťazného v závere stretnutia.
 
Zápasová štatistika: 2 strelené góly (druhý víťazný)

Vynikajúci  výkon predviedol cez víkend aj 31-ročný Venezuelčan Juan Arango, ktorý hráva vo farbách nemeckého celku Borussie Mochengladbach. V zápase svojou asistenciou a gólom zabezpečil už v prvom polčase výhru 3:0 nad veľkým protivníkom v boji o titul Schalke 04. Pre Aranga to bol už štvrtý presný zásah v tejto sezóne.
 
Zápasová štatistika: 1 strelený gól, 1 asistencia

ÚTOČNÍCI

Hosťovanie reprezentanta Toga Emmanuela Adebayora na White Hart Lane bolo nepochybne jedným z najlepších krokov vedenia Tottenhamu. Adebayor v zápase proti Newcastlu zaznamenal štyri asistencie a ako čerešničku na tortu si pripísal aj gól. Jeho heroický výkon bol o to krajší, že ho predviedol v stretnutí, od ktorého sa očakávala veľká dráma.

Zápasová štatistika: 1 strelený gól, 4 asistencie


Dlho očakávané stretnutie Ligy majstrov medzi milánskym AC a Arsenalom Londýn patrilo výhradne domácim hráčom, ktorí vyprevadili anglický veľkoklub s výpraskom 4:0. Najväčšiu zásluhu na skvelom výkone domácich mala dvojica Zlatan Ibraihmovič a Robinho. Švédsky reprezentant si pripísal na konto dve asistencie a jeden gól, jeho brazílsky spoluhráč v ofenzíve pridal dva presne zásahy na konci prvého a na začiatku druhého polčasu, ktorými uzemnil mužstvo Arséneho Wengera.

Ibrahimovič: 1 gól, 2 asistencie
Robinho: 2 góly


Malá poznámka na záver. Milánske duo sme vzhľadom na dôležitosť stretnutia uprednostnili pred trojgólovými strelcami z víkendových  zápasov Primera Division a Premier League Cristianom Ronaldom (Real Madrid) a Odemwingieom (WBA).