Main Content

Bruggy skúsia prekvapiť Benficu: Zvládne favorit svoju úlohu?

utorok, 14. február 2023 09:40 | Autor: TASR

Benfica Lisabon
Benfica Lisabon | zdroj: TASR

V stredajšom osemfinále s tradičným výkopom o 21.00 h privíta FC Bruggy portugalskú Benficu Lisabon.

Bruggy boli najpríjemnejším prekvapením skupinovej fázy Ligy majstrov. V tabuľke preskočili Bayer Leverkusen i Atletico Madrid a prvýkrát v histórii postúpili do osemfinále. Vedenie klubu napriek tomu v decembri po neúspešných výsledkoch v domácej súťaži prepustilo trénera Carla Hoefkensa, ktorého nahradil bývalý anglický reprezentant Scott Parker. Ani pod jeho vedením sa Bruggy nevymanili z výsledkovej mizérie. Vyhrali iba jeden zo siedmich zápasov a v lige strácajú na vedúci Racing Genk už 20 bodov.

"Keď prevezmete trénerské kormidlo v polovici sezóny, vždy sa sústredíte najprv na veci, ktoré treba čo najrýchlejšie riešiť. Nepochybujem, že tento tím má predpoklady, aby bol úspešný na domácej i európskej scéne. Teraz je na mne, aby sme sa čím skôr dostali na želanú úroveň. Benfica má skúsené mužstvo, pravidelne hráva vo vyraďovacej fáze európskych klubových súťaží, no pokúsime sa jej čo najviac skomplikovať život," zdôraznil Parker pred svojou trénerskou premiérou medzi elitnou "smotánkou".

Benfica tróni na čele portugalskej ligy s päťbodovým náskokom pred veľkým rivalom FC Porto. "Bruggy v skupinovej fáze ukázali svoju silu. Je to ambiciózny tím s množstvom mladých a talentovaných hráčov. My však máme kvalitu na to, aby sme postúpili do štvrťfinále. Pred sezónou sme si dali za cieľ dostať sa do vyraďovačky. S jedlom rastie chuť a teraz budeme bojovať o to, aby sme v prestížnej súťaži vyhrali každý zápas," nechal sa počuť kouč Benficy Roger Schmidt.