Main Content

Posledné kolo Premier League: Dúbravka v bráne, City s prehrou, Leicester zostúpil

pondelok, 29. máj 2023 08:08 | Autor: TASR

Martin Dúbravka, Premier League
Martin Dúbravka, Premier League | zdroj: TASR

Futbalisti Brightonu obsadili aj napriek prehre 1:2 na pôde Aston Villy 6. miesto v najvyššej anglickej súťaži a predstavia sa v Európskej Lige. Domáci si vďaka triumfu vybojovali možnosť zabojovať v hlavnej fáze Európskej konferenčnej ligy. Leicester, Leeds a Southampton zostúpili do druhej najvyššej súťaže Championship.

Brighton sa v EL 2023/2024 predstaví spolu s Liverpoolom, ktorý v záverečnom kole remizoval na ihrisku vypadávajúceho Southamptonu 4:4. Tottenham Hotspur aj napriek jasnému víťazstvu 4:1 na ihrisku Leedsu skončil ôsmy a v budúcej sezóne si nezahrá v európskych súťažiach.

 Hráči Manchestru City obhájili titul v najvyššej anglickej súťaži. "Citizens" si v záverečnom kole mohli dovoliť aj prehru na ihrisku deviateho Brentfordu 0:1. Jediný gól zápasu strelil v 85. minúte Ethan Pinnock. Newcastle remizoval na pôde Chelsea 1:1, v bráne dostal šancu Slovák Martin Dúbravka. 

Spolu so City si miestenku do Ligy majstrov 2023/2024 vybojoval aj druhý Arsenal, tretí Manchester United a štvrtý Newcastle. Napínavý bol v závere boj o záchranu. Leicester City síce vyhral doma nad West Hamom United 2:1, no na udržanie v lige potreboval zaváhanie Evertonu. Ten však doma zvíťazil nad Bournemouthom 1:0 a skončil na 17. priečke.