Main Content

REBRÍČEK HANBY: 5 hokejových prepadákov týždňa (#3 Marec)

sobota, 17. marec 2012 16:20 | Autor: Peter Ligas

REBRÍČEK HANBY: 5 hokejových prepadákov týždňa (#3 Marec)
REBRÍČEK HANBY: 5 hokejových prepadákov týždňa (#3 Marec) | zdroj: Peter Ligas pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám ďalšie pokračovanie pravidelnej rubriky Sport7.sk, v ktorej vám tentokrát netradične v sobotu prinášame 5 najväčších prepadákov uplynulých 7 dní vo svete hokeja.

  Mladíkovi to na prvý krát nevyšlo

Dmitry Orlov hrá svoju premiérovú sezónu v NHL a v doterajších 51 zápasoch zaznamenal 3 góly a 14 asistencií. V zápase proti New York Islanders sa mohol stať hrdinom večera, keď nastúpil vôbec na svoj prvý nájazd v súťažnom zápase za Washington. Stál proti nemu jeho ruský „kolega“ Evgeni Nabokov a v prípade gólu, by sa Washington tešil z víťazstva. Jeho prvý pokus nedopadol síce tak ako si predstavoval no treba povedať, že tento mladý hráč má ešte kariéru pred sebou a ešte 1000 krát toto zaváhanie určite nepraví.



  Marcus Johansson to proste netrafil


Ďalší nevydarený kúsok z Washingtonu. Mladý center Marcus Johansson, ktorý hrá svoju druhú sezónu za Washington, v zápase proti Torontu spálil nemožné. Ako uvidíte na videu, takéto šance sa proste musia dávať! Brankár Jonas Gustavsson sa už ani nesnažil presunúť naspäť do brány lebo vedel že to asi už nebude mať cenu, no darček od Johanssona ho určite potešil. Toronto mimochodom aj tak prehralo daný zápas a to 0:2.



  Mytišči dostal nádielku od Petrohradu


Síce sa v priebehu základnej časti stretli tieto 2 tímy len 2 krát a oba zápasy vyhral Petrohrad, v úvodných zápasoch konferenčného semifinále sa predsa len očakával vyrovnanejší boj. Prehry 4:0 a hlavne štvrtková „nakladačka“ 7:1 boli jasným signálom, že Atlant bude musieť do domácich odviet výrazne pridať. Jediný doterajší gól Mytišči zaznamenal Branko Radivojevič.

  Nebezpečný Green


Skúsený obranca Washingtonu, ktorý odohral v profilige už 422 zápasov, sa v zápase prezentoval aj niečím iným ako bezchybnou defenzívnou hrou. Green sa nedá považovať za vyslovene zákerného hráča, no za svoj zákrok na Bretta Connollyho si už vyslúžil od vedenia NHL 3 zápasový dištanc. Greenov spoluhráč, Orlov, pritlačil Connollyho k mantinelu a vtedy si na bezmocného hráča Tampy nabehol lakťom Green... Myslím, že celkom správny trest.



  Kde je ten Boston z konca minulého roka?


V novembri neprehrali Bruins ani jeden zápas v riadnom hracom čase a za celý mesiac stratili len bod. V decembri z 12 zápasov prehrali len 3 a nachádzali sa bezkonkurenčne na prvom mieste celej NHL. Výsledky 6:0, 7:0, 8:0, dokonca 5. januára rozstrieľali Calgary doma 9:0. V januári to ešte s formou Bruins nebolo nič kritické, nevyhrávali už síce o 6 gólov dva krát do týždňa, ale stále vyhrávali. Od konca februára  to však ide s nimi dole vodou a fanúšikovia Bostonu určite dúfajú, že dno prišlo práve tento týždeň. Prehra 2:5 s Pittsburghom, 1:6 s Tampu a 2:6 s Floridou. Tim Thomas je len slabý odvar  Tima Thomasa z minulého roka a minuloročného play-off a na rýchlo podpísaný Turco sa akoby ešte neprispôsobil časovému pásmu... Dúfajme, že tím kapitána Zdena Cháru sa čoskoro spamätá a bude môcť byť konkurencieschopným v blížiacom sa play-off.
 

Odporúčané články