Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (4.10.): Jágr upísal niekdajšieho Slovanistu, Slovák klope na dvere NHL a známe meno končí kariéru

streda, 4. október 2023 12:07 | Autor: Róbert Kalnický

Radek Smoleňák
Radek Smoleňák | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Nový spoluhráč Jaromíra Jágra

Rytíři Kladno v uplynulých hodinách potvrdili príchod útočník Radka Smoleňáka. Niekdajší kapitán Hradca Králové nemal stabilné miesto v zostave Mountfieldu a s predstaviteľmi klubu sa rozhodol na ukončení spolupráce. Smoleňák na Kladne podpísal kontrakt do konca aktuálneho ročníka.

Slováci prežívajú škrty v Calgary

Calgary Flames včera zredukovalo súpisku na 35 hráčov. Aj ďalšie škrty v zostave prežilo slovenské trio Adam Ružička, Martin Pospíšil a Samuel Honzek. Necelý týždeň pred štartom ročníka kanadsko-americkej NHL majú Plamene na súpiske stále 21 útočníkov. Celkovo v tíme figuruje 35 hokejistov.

Dlhá rekonvalescencia Jedličku

Maroš Jedlička bude mimo hry poriadne dlho. Po nešťastnom zákroku z prípravného zápasu proti Dallasu Stars sa totižto stále neobjavil na tréningoch Lavín. Podľa posledných reportov bude šikovný slovenský mladík absentovať približne 4 až 5 mesiacov.

Jaku Demek si pýta zmluvu v NHL

Jakub Demek klope na dvere nováčikovskej zmluvy v NHL. Mladý Slovák síce neprežil posledné škrty v organizácii Vegas Golden Knights, no napriek tomu si zahral ďalšie prípravné stretnutie v prvom tíme Zlatých rytierov. Navyše, niekdajší reprezentant do 20 rokov zanechal v kempe dobrý dojem, takže sa otvorene hovorí o interese zástupcov celku z Nevady.

Derek Stepan sa lúči s kariérou

Americký hokejový útočník Derek Stepan sa definitívne lúči s profesionálnou hokejovou kariérou. Skúsený 33-ročný forward naposledy hral za Carolinu Hurricanes, počas svojej kariéry pôsobil aj v Arizone Coyotes, New Yorku Rangers či Ottawe Senators.