Main Content

REBRÍČEK HANBY: 5 hokejových prepadákov týždňa (#4 Marec)

pondelok, 26. marec 2012 12:32 | Autor: Peter Ligas

REBRÍČEK HANBY: 5 hokejových prepadákov týždňa (#4 Marec)
REBRÍČEK HANBY: 5 hokejových prepadákov týždňa (#4 Marec) | zdroj: Peter Ligas pre Sport7.sk

Prinášame vám ďalšie pokračovanie pravidelnej rubriky Sport7.sk, v ktorej vám tentokrát netradične v pondelok prinášame 5 najväčších prepadákov minulého týždňa vo svete hokeja.

  Doan si chvíľu nezahrá

Ikona Coyotes a hviezda NHL, Shane Doan, už dávno prekročil hranicu 1100 odohraných zápasov v profilige. Počas 16 sezón ktoré v NHL odohral, si vybudoval povesť srdciara a férového hráča. V utorňajšom zápase proti Dallasu, však jeho lakeť vyletel až privysoko, pričom zasiahol tvár Jamieho Benna. Za tento zákrok si vyslúžil 3 zápasový dištanc.



  Keď sa dvaja nedohodnú...


Ešte len 21 ročného Erika Karlssona z Ottawy môžeme považovať za defenzívny objav sezóny. Síce bol draftovaný už v roku 2008, výraznejšie sa presadil až v tejto sezóne. Na konte už má 72 bodov a je základným kameňom obrany Senators. V sobotňajšom derby medzi Ottawou a Torontom sa však Karlsson postaral o jeden zásah vo vlastnej siete. Brankár Bishop mu zastavil puk za bránou a pomaly sa vracal do brány. Nevšimol si však, že Karlsson jemne podcenil situáciu s napádajúcimi hráčmi Toronta. Výsledkom tohto nedorozumenia bol úvodný gól Toronta.



  Mason, Mason...

Najslabší tím NHL, Columbus Blue Jackets, prehrali túto sezónu už 43 zápasov. V utorňajšom zápase proti Chicagu to však nebolo len vinou neschopného útoku. Svoj podiel na prehre má aj brankár Steve Mason, ktorý sa nepredviedol v najlepšom svetle proti strele Patricka Sharpa. Ten strelou z takmer nemožného uhla prekvapil Masona , ktorý sa určite červenal ešte minimálne do konca tretiny...



  Toronto s hanbou v Bostone


Toronto, ktoré dozaista ešte nevzdalo boj o play-off, pricestovalo v pondelok do trápiaceho sa Bostonu. Vtedy asi nikto z nich ani v najhoršom sne netušil, čo si od obhajcov Stanley Cupu odnesú. Toronto vyslalo počas 60 minút na bránu Tima Thomasa úbohých 13 striel. Niežeby sa hráči Bostonu išli nejako extra pretrhnúť, veď brankárov Maple Leafs ohrozili len 24 krát, no vyťažili z toho 8 gólov. Brian Rolston zaznamenal 4 body (1+3), Benoit Pouliot 3 (2+1)  a bez gólu neostal ani kapitán Zdeno Chára. Zahanbení museli byť hlavne brankári Toronta, keď James Reimer ukončil zápas po 13 minútach s 55% úspešnosťou zákrokov a Jonas Gustavsson, ktorý odchytal zvyšok, odišiel z ľadu so 73% úspešnosťou zákrokov.



  Keithov skrat


Duncan Keith už siedmu sezónu podáva spoľahlivé výkony za Blackhawks.  Odohral už 558 zápasov a zaznamenal 282 bodov. To čo však predviedol v  zápase proti Torontu, sa inak ako absolútnym skratom nazvať nedá. Úplne nepotrebne atakoval Daniela Sedina v strednom pásme, aj keď puk už bol dávno preč. Keith si za tento zákrok vyslúžil spravodlivý trest v podobe 5 zápasového zastavenia činnosti.


 

Odporúčané články