Main Content

Liverpool FC zvládol mestské derby: Hrdinom bol Mohamed Salah, nechýbali kontroverzie

nedeľa, 22. október 2023 10:25 | Autor: TASR

Liverpool FC
Liverpool FC | zdroj: TASR

Futbalisti FC Liverpool zvíťazili v sobotňajšom Merseyside derby nad mestským rivalom Evertonom 2:0.

Domáci po bezgólovom prvom polčase využili presilovku, ktorú hrali od 37. minúty, keď dostal Ashley Young druhú žltú a zároveň červenú kartu. Oba góly strelil Mohamed Salah, prvý v 75. minúte z penalty. Úradujúci majster Manchester City zvíťazil nad Brighton & Hove Albion 2:1.

Domáci si vytvorili rozhodujúci náskok v prvom polčase, keď sa presadili Julian Alvarez a Erling Haaland, ktorý v klube skóroval po štyroch dueloch. Po zmene strán znížil Ansu Fati, ale hosťom sa už vyrovnať nepodarilo. City poskočilo na prvé miesto tabuľky pred druhý Liverpool, pred ďalšími troma tímami má náskok jeden bod, no Tottenham a Arsenal mali zápas k dobru.

Brighton je siedmy. Na piatej priečke je Newcastle, ktorý vyhral doma nad Crystal Palace jasne 4:0. Jacob Murphy strelil prvý gól a na ďalšie dva prihral. Slovenský brankár Martin Dúbravka z Newcastlu sedel na lavičke náhradníkov. Brentford zvíťazil nad Burnley 3:0 a dosiahol druhý triumf v sezóne.

Wolverhampton otočil duel v Bournemouthe z 0:1 na 2:1, keď využil presilovku po vylúčení Lewisa Cooka. Nottingham neudržal vedenie 2:0 po góloch Chrisa Wodda a nakoniec iba remizoval s nováčikom Lutonom 2:2.