Main Content

Connor McDavid bol v predĺžení 4 minúty na trestnej lavici: Napokon sa stal hrdinom Game 1

piatok, 24. máj 2024 08:49 | Autor: TASR

Connor McDavid
Connor McDavid | zdroj: TASR

Hokejisti Edmontonu úspešne vstúpili do semifinálovej série play off zámorskej NHL. V noci na piatok zvíťazili na ľade Dallasu 3:2 po predĺžení a ujali sa vedenia vo finále Západnej konferencie. O triumfe Oilers rozhodol po 32 sekundách druhého predĺženia kapitán Connor McDavid.

"Veľký gól, mimoriadny," tešil sa McDavid po svojom treťom presnom zásahu vo vyraďovačke, v dueli pridal aj 20. asistenciu. Práve po zásahu kapitána Oilers hokejkou do tváre Matta Ducheneho mali domáci hneď na začiatku prvého predĺženia štvorminútovú presilovku, ale nevyužili ju. "Trvalo to na trestnej lavici celú večnosť. Naozaj dlho. Nenávidel som každú jednu sekundu," vrátil sa McDavid ku jednému z kľúčových momentov nadstavenia. Napokon sa stal hrdinom Edmontonu, keď na začiatku druhého predĺženia tečoval strieľanú prihrávku Evana Boucharda za Jakea Oettingera.

Dallasu nepomohli ani dva góly Tylera Seguina, ktorý tak zmazal dvojgólové manko domácich a poslal zápas do extra času. Hostia zaznamenali v úvode druhej tretiny dva presné zásahy v priebehu 3:19 min. Najprv sa presadil nemecký útočník Leon Draisaitl, ktorý bodoval aj v trinástom zápase vo vyraďovacej časti a s 25 bodmi (9+16) je najproduktívnejší hráč play off. Na 2:0 zvýšil Zach Hyman, McDavid si pripísal asistenciu.

Seguin však o chvíľu neskôr vykresal nádej pre Dallas a necelé štyri minúty pred koncom tretej tretine svojím druhým gólom v stretnutí vyrovnal. Dallas prehral prvý zápas v uplynulých siedmich sériách play off, táto šnúra sa datuje už od roku 2022. "Dnes sme však mohli vyhrať. Naša hra mala veľa pozitív, na ktorých sa dá stavať," zdôraznil Seguin. Brankár hostí Stuart Skinner zneškodnil 31 striel, Oettinger mal v drese Dallasu 35 úspešných zákrokov. Druhý zápas série je na programe opäť na ľade Dallasu v noci zo soboty na nedeľu (2.00 SELČ).