Main Content

FC Barcelona má po sezóne: Katalánci obsadili druhé miesto, bol to Xaviho posledný zápas

pondelok, 27. máj 2024 08:09 | Autor: TASR

Xavi
Xavi | zdroj: X/Fabrizio Romano, FC Barcelona

Futbalisti Barcelony zvíťazili v záverečnom 38. kole španielskej La Ligy na ihrisku FC Sevilla 2:1 a sezónu ukončil na druhej priečke tabuľky s desaťbodovým mankom na majstrovský Real Madrid.

Duel bol posledný pre Xaviho Hernandeza v pozícii hlavného trénera katalánskeho klubu, keďže vedenie v piatok oznámilo jeho odchod. Futbalisti RCD Mallorca sa postarali o veľký obrat. V nedeľnom zápase prehrávali s Getafe 0:1 až do 90. minúty, následne sa však v priebehu troch minút presadili striedajúci Vedat Muriqi a Pablo Maffeo.

Mallorca sa tak posunula na konečné 15. miesto tabuľky. Slovenský obranca Michal Valjent odohral v drese Mallorcy celý zápas, jeho krajan brankár Dominik Greif sedel na lavičke náhradníkov. Valjent štartoval v 28 ligových zápasoch tohto ročníka, Greif dostal šancu raz.

V marcovom stretnutí proti Valencii vychytal čisté konto, duel sa skončil bezgólovou remízou. V ďalšom zápase remizovala Celta Vigo s Valenciou 2:2. V tabuľke jej patrí 13. miesto, Valencia má istotu deviateho. Deľbou bodov sa po remíze 1:1 skončil aj duel Las Palmas s Alavesom. Las Palmas je 16. o skóre za Mallorcou, Alaves zakončí sezónu na 10. priečke.