Main Content

FINÁLE LM - VYJADRENIA: Bellinghamov najlepší večer v živote, čo povedali Courtois či sklamaný Kobel?

nedeľa, 2. jún 2024 09:29 | Autor: TASR

Dani Carvajal
Dani Carvajal | zdroj: TASR

Hlasy aktérov po finále Ligy majstrov.

Hlasy aktérov po zápase /zdroj: Nova Sport 3, uefa.com/

Thibaut Courtois, brankár Realu: "Je to neuveriteľné. Som veľmi šťastný, je to pre mňa osobne veľké víťazstvo. Prvý polčas bol veľmi náročný, súper hral veľmi dobre. Strácali sme veľa lôpt, hráči Dortmundu boli silní v protiútokoch. Počas prestávky sme si povedali pár slov, boli sme naďalej v hre. Druhá časť bola oveľa lepšia, tréner zmenil niektoré veci. Pre mňa to bola hrôzostrašná sezóna, no vyhrať Ligu majstrov v jej závere je skvelé."

Jude Bellingham, stredopoliar Realu: "Vždy som sníval o tom, že budem hrať v týchto zápasoch. Nedokážem to vyjadriť slovami. Je to najlepší večer môjho života. Nemohol som si to vysnívať lepšie. Som veľmi vďačný svojim spoluhráčom, svojej rodine, tímu, fyzioterapeutom, všetkým, ktorí sa na tom podieľali. Je to obrovské skupinové úsilie."

Gregor Kobel, brankár Dortmundu: "Momentálne sme veľmi sklamaní, čo je po takomto zápase normálne. Proti Realu Madrid asi nedostanete toľko šancí a viete, že sú vždy nebezpeční. Mali sme svoje príležitosti a musíme ich využiť. Je to stopercentný úspech, že sme tu boli a odohrali tento duel. Som hrdý na tento tím a ukázali sme, že môžeme hrať na najvyššej úrovni."