Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - CHORVÁTSKO: Nájde sa niekto, kto by to nedoprial Vatrenim?

utorok, 4. jún 2024 10:28 | Autor: Róbert Kalnický

Chorvátski futbalisti
Chorvátski futbalisti | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Chorvátska.

Program na EURO 2024:

15.6. - Španielsko - Chorvátsko

19.6. - Chorvátsko - Albánsko

24.6. - Chrovátsko - Taliansko

Posledný turnaj skvelej generácie?

Chorvátskych futbalistov čaká ďalší veľký turnaj. Práve Vatrenich možno označiť ako turnajové mužstvo, ktoré na veľkých podujatiach dokáže miešať kartami. Vek sa však zastaviť nedá a mená ako Luka Modrić, Domagoj Vida, Ivan Perišić či Andrej Kramarić majú pred sebou jeden z posledných turnajov so šancou na úspech.

Nastupujúca generácia

Futbalovej verejnosti sú veľmi dobré známe mená ako Joško Gvardiol, Josip Stanišić či Nikola Vlasić. Nasledujúca generácia reprezentácie Chrovátska má prvú veľkú šancu ukázať svoju kvalitu, ktorú má. Navyše, tím podporený skúsenými lídrami môže prekvapiť a zamiešať kartami.

Slabina v bránkovisku?

Jednotkou Vatrenich na tohtoročných majstrovstvách Európy v bránkovisku bude opäť s najväčšou pravdepodobnosťou Dominik Livaković. V jeho prípade však platí fakt, že na vrcholových podujatiach nikdy nemal najlepšiu formu. Mohol by byť práve brankársky post tento rok slabinou Chorvátska?

Kto bude strelcom tímu?

Tréner Zlatko Dalić bude na EURO 2024 opäť hľadať najmä strelca svojho tímu. Vatrenich by v ofenzíve mali potiahnúť najmä Andrej Kramarić či Bruno Petković. O slovo sa však aj tentokrát bude hlásiť Marko Pjaca, ktorý by mohol byť skvelým žolíkom tímu.