Main Content

OKTAGON 58: Odvetu storočia vyhral Vémola, rivala Végha ukončil. Uvidíme aj trilógiu?

nedeľa, 9. jún 2024 09:26 | Autor: TASR

Karlos Vémola
Karlos Vémola | zdroj: TASR

Slovenský bojovník Attila Végh prehral s Čechom Karlosom Vémolom po submisii v 2. kole v hlavnom zápase turnaja Oktagon 58 na futbalovom štadióne v pražskom Edene.

Vrátil mu tým prehru z novembra 2019 a zároveň druhýkrát obhájil titulový opasok v poloťažkej hmotnostnej kategórii (do 93 kg). Na turnaji sa predstavila trojica slovenských bojovníkov, z ktorých sa z víťazstva tešil iba Marek Mazúch, ktorý v prvom kole knokautoval nemeckého veterána Davida Zawadu. Denis Tripšanský podľahol Nemcovi Denizovi Ilbayovi po TKO v 2. kole. Turnaj Oktagon 58 naživo sledovalo 28-tisíc divákov, čím vytvoril rekord v bojových športoch na československej scéne. Obaja aktéri hlavného zápasu už dávnejšie naznačili, že by mohlo ísť o posledný duel ich kariér, no po vyrovnaní vzájomnej bilancie na 1:1 je táto otázka otvorená.

"Bežne to býva tak, že lúčiaci sa zápasník položí rukavice do stredu klietky. Ja však jednu odovzdám Ondrejovi (Novotnému - promotérovi organizácie) a druhú Attilovmu tímu. Je to iba na vás dvoch, či budem zápasiť znovu," uviedol Vémola bezprostredne po zápase. Neskôr potvrdil, že ak by mal mať v kariére ešte jeden zápas, tak iba s Véghom.

Ten sa k prípadnému návratu vyjadril opatrne: "Je to pre mňa česť. Na odvetu by som určite nečakal ďalších päť rokov, no mám pred sebou ťažké rozhodnutie. Uvidíme, ako to dopadne, sadneme si k tomu, ale nepoviem nie." Pre slovenského bojovníka to bola deviata prehra v kariére, okrem nej má 33 víťazstiev. Vémola má po "odvete storočia" bilanciu 36:8.

"Karlos mal dnes svoj deň, bol lepšie pripravený. Dostal veľkú ranu do hlavy, ale ustál ju. Gratulujem mu a uznávam prehru,"