Main Content

Bol Zverev vo finále Roland Garros poškodený? Nemec sa sťažoval na verdikt rozhodcu v kľúčovom sete

pondelok, 10. jún 2024 09:27 | Autor: TASR

Alexander Zverev
Alexander Zverev | zdroj: TASR

Nemecký tenista Alexander Zverev bol po prehre vo finále Roland Garros frustrovaný z verdiktu empajrového rozhodcu v piatom sete duelu s Carlosom Alcarazom.

Za stavu 1:2 a 40:15 z pohľadu Zvereva čiarový rozhodca po druhom podaní Španiela zahlásil aut. Empajrový však po kontrole odtlačku na parížskej antuke označil loptičku za dobrú a Alcaraz dostal dva servisy. Technológia, ktorá sa na tomto turnaji nepoužíva, vzápätí potvrdila omyl rozhodcu, no Zverevovi to nebolo nič platné. Nevyužil štyri brejkbaly a namiesto 2:2 to bolo 3:1 pre Alcaraza. "Piaty set sa mohol vyvíjať iným smerom. Pri mojom druhom brejkbale za stavu 1:2 v piatom sete čiarový rozhodca zahlásil aut. Aj technológia ukázala, že loptička skončila tesne za čiarou a mala to byť dvojchyba. Rozhodcovia sú tiež iba ľudia, robia chyby, ale takéto by sa stávať nemali," uviedol Zverev pre akreditované médiá.

Olympijský šampión z OH 2020 v Tokiu neuspel ani vo svojom druhom grandslamovom finále. V roku 2020 prehral v súboji o trofej na US Open s Rakúšanom Dominicom Thiemom, keď nevyužil vedenie 2:0 na sety. Jedinými dvoma nemeckými grandslamovými šampiónmi v mužskom singli tak zostávajú Boris Becker a Michael Stich. "Carlos hral vo štvrtom i piatom sete fantasticky. Bolo to iné ako pred štyrmi rokmi na US Open. Vtedy som si prehral finále s Dominicom Thiemom sám. Teraz som urobil všetko, čo bolo v mojich silách, no na zisk titulu to nestačilo. Carlos je ako šelma, v piatom sete zmenil taktiku a hral veľmi intenzívne. Loptičky z jeho rakety mali oveľa vyšší odskok Potvrdil, že je kondične skvele pripravený," priznal Zverev.