Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - POĽSKO: Kiwior, Lewandowski či Zielinski. Budú Poliaci nepríjemní?

pondelok, 10. jún 2024 10:44 | Autor: Róbert Kalnický

Futbalisti Poľska
Futbalisti Poľska | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Poľska.

Program na EURO 2024:

16.6. o 15:00 - Poľsko - Holandsko

21.6. o 18:00 - Poľsko - Rakúsko

25.6. o 18:00 - Francúzsko - Poľsko

Absencia ofenzívnej opory

Opora Juventusu a reprezentácie Poľska Arkadiusz Milik nebude na majstrovstvách Európy nastupovať. Skúsený 30-ročný útočník sa zranil v prípravnom stretnutí proti Ukrajine a o účasť na veľkom turnaji príde. Pre našich susedov je to určite obrovská strata.

Lewandowski opäť ako MVP?

Všetky oči budú upreté na zakončovateľovi FC Barcelona Robertovi Lewandowskom. Kanonier Blaugranas je najväčšou ofenzívnou hviezdou Poľska a na majstrovstvách Európy od neho futbalová verejnosť v Poľsku bude očakávať skvelé výkony podporené presnými zásahmi.

Kam sa posunul Jakub Kiwior?

Slovenskej futbalovej verejnosti je určite dobre známe meno obrancu Jakuba Kiwiora. Ten v minulosti pôsobil v Žiline a teraz je hráčom Arsenalu. Bude zaujímavé sledovať, kam sa posunuli jeho výkony počas pôsobenia v mimoriadne kvalitnej Premier League.

Postup na EURO je úspechom

Poliakov čakala v boji na EURO 2024 baráž o postup. V nej si dokázali poradiť s Estónskom a Walesom. Následne sa dostali do elitnej spoločnosti. Poliaci sú futbalový národ a od svojho národného tímu budú očakávať kvalitné výsledky aj napriek tomu, že hrajú v mimoriadne ťažkej skupine.