Main Content

Všetko alebo nič, už nie je na čo čakať: Edmonton Oilers musí urobiť TOTO, aby mohol Panthers ohroziť

štvrtok, 13. jún 2024 10:45 | Autor: Jakub Vaverka

Connor McDavid
Connor McDavid | zdroj: TASR

Edmonton Oilers po dvoch zápasoch finále NHL prehráva s Floridou Panthers 0:2 na zápasy. Kanadský celok strelil jeden jediný gól a inkasoval sedemkrát. Pred domácmi Game 3 musí tím z provincie Alberta niečo vymyslieť.

Prehrávať 0:2 na zápasy je v bojoch o Stanley Cup nesmierne náročné a zo štatistického hľadiska takmer neriešiteľné. Edmonton ale stále má o čo hrať, čo vie každý člen tohto kanadského tímu. Jedno ej ale isté, ak Oilers nič nezmenia, prehrajú tretí aj štvrtý duel a pohár získajú hokejisti Floridy Panthers.

Silnejú hlasy, že by EDM mohol použiť „tajnú zbraň". To je rozbitie prvých dvoch útokov a vytvorenie jednej „super formácie", v ktorej spolu budú Connor McDavid a Leon Draisaitl. Ich by mohol doplniť Ryan Nugent-Hopkins. Doteraz McDavid nastupoval práve s RNH a Zachom Hymanom. V play-off im to fungovalo, no vo finále proti Panthers sa nedokážu presadiť, rovnako ako celý Edmonton. V minulosti Draisaitl s McDavidom nastúpili spolu niekoľkokrát, niekedy to bolo nemastné-neslané, inokedy nebrániteľné a dokonalé.

Teraz tím trénera Krisa Knoblaucha už nemá na čo čakať. Spolupráca „McDrai" môže vyjsť a Oilers sa môžu vrátiť do série, pričom je možné, že Panthers na toto duo nenájdu odpoveď. Takisto sa môže stať, že nepomôže ani toto a Florida získa zrejme kľúčový tretí zápas. Ak ale existuje v súčasnom hokeji hráč, ktorý má silu zvrátiť takúto sériu, je to Connor McDavid. V tejto chvíli už nie je na čo čakať, nastal čas, aby kanadský zástupca zariskoval úplne maximálne.