Main Content

OFICIÁLNE: San Jose Sharks má nového trénera. Tento muž má viesť prestavbu Žralokov

piatok, 14. jún 2024 08:21 | Autor: TASR

San Jose Sharks
San Jose Sharks | zdroj: San Jose Sharks

Klub hokejovej NHL San Jose Sharks vymenoval za nového trénera Ryana Warsofského, ktorý v uplynulých dvoch sezónach robil asistenta doterajšiemu hlavnému kormidelníkovi Davidovi Quinnovi.

"Ryan výborne pozná našu súčasnú skupinu, má rešpekt hráčov, s ktorými bude pracovať a bude skvelý učiteľ pre mladých hokejistov, ktorí sa k nám pripoja," povedal generálny manažér Mike Grier. Warsofsky bude jedenásty hlavný tréner v histórii Sharks. Klubu sa v uplynulých sezónach nedarí a pod Quinnovým vedením mal najhoršiu bilanciu zo všetkých tímov za dve uplynulé sezóny.

V prebiehajúcom ročníku nazbieral iba 47 bodov, keď dosiahol iba 19 víťazstiev. Sharks postupne vytrejdovali svoje hviezdy Erika Karlssona, Brenta Burnsa, Tomáša Hertla či Tima Meiera a čaká ich prestavba okolo nadchádzajúcej draftovej jednotky. San Jose totiž vyhralo lotériu a podľa všetkého siahne po najväčšom talente tohto ročníka Macklinovi Celebrinim.

Tridsaťšesťročný Warsofsky pred San Jose viedol ako hlavný tréner Chicago Wolves v AHL a v roku 2022 s ním získal Calder Cup. Predtým trénoval v rovnakej súťaži aj Charlotte Checkers a v ECHL South Carolina Stingrays.