Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - GRUZÍNSKO: Prepojenia na Slovan i Slovensko. Budú nováčikovia nepríjemní?

piatok, 14. jún 2024 14:22 | Autor: Róbert Kalnický

Futbalisti Gruzínska
Futbalisti Gruzínska | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Gruzínska.

Program na EURO 2024:

18.6. o 18:00 - Turecko - Gruzínsko

22.6. o 15:00 - Gruzínsko - Česko

26.6. o 21:00 - Gruzínsko - Portugalsko

Jasná hviezda tímu

Najväčšou hviezdou na súpiske Gruzínska je jednoznačne Khvicha Kvaratskhelia. 23-ročný futbalista Neapola sa chystá na svoje prvé veľké reprezentačné podujatie, kde bude chcieť ukázať svoju svetovú extratriedu. V tíme nováčika na ME budú od neho obrovské očakávania

Weissov rukopis

V minulosti gruzínsku futbalovú reprezentáciu viedol aj aktuálny lodivod ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss starší. Na hre Gruzínska je vidieť aj jeho rukopis a treba povedať, že skúsený slovenský lodivod doviedol túto krajinu na svoj futbalový vrchol.

Prepojenie so Slovanom

Na súpiske Gruzínska síce chýba Jaba Kankava, no na EURO 2024 sa predstaví jeho klubový kolega zo Slovana Bratislava Guram Kašia. Na jeho výkony budú určite zvedavý aj slovenskí priaznivci, nakoľko sa jedná o hráča zo slovenskej najvyššej súťaže.

Bude Čakvetadze skvelým tvorcom hry?

Ďalším známym futbalistom na súpiske Gruzínska je Giorgi Čakvetadze. Niekdajší hráč Slovana Bratislava patril v Niké Lige medzi elitných tvorcov hry a fanúšikov reprezentačného tímu s určitosťou od neho budú očakávať nadštandardné výkony.