Main Content

Patrioti Levice a Liga majstrov: Takto vyzerá aktuálna situácia

štvrtok, 20. jún 2024 08:16 | Autor: TASR

Patrioti Levice
Patrioti Levice | zdroj: TASR

Úradujúci šampión Niké Slovenskej basketbalovej ligy Patrioti Levice si tretí rok po sebe zahrá v súťažiach pod hlavičkou Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA).

Opäť si vyskúša kvalifikáciu Ligy majstrov a v prípade neúspechu by mal byť súčasťou skupinovej fázy Európskeho pohára FIBA (EP FIBA). Pri svojej prvej účasti vo FIBA súťažiach v roku 2022 sa dostal do finále kvalifikácie Ligy majstrov a druhej fázy Európskeho pohára FIBA. Pred rokom vypadol vo štvrťfinále o účasť v skupinovej fázy LM a v EP FIBA bola pre neho stopkou úvodná skupina.

"Je veľkou cťou ocitnúť sa v takejto spoločnosti klubov, o to viac, že sa v kvalifikácii Ligy majstrov predstavíme tretí rok po sebe. Nevieme ešte, s kým sa stretneme, avšak, kohokoľvek nám žreb prisúdi, bude veľkou výzvou a obrovskou motiváciou ukázať sa v najlepšom svetle," cituje trénera Patriotov Michala Madzina portál basketliga.sk.

Priamu miestenku v skupinovej fáze LM má vopred istú 28 tímov, o štyri zostávajúce miesta sa pobijú 24 účastníci na štyroch kvalifikačných turnajoch, ktoré by sa mali uskutočniť 16. – 22. septembra. Skupinová fáza odštartuje 1. októbra. "Žlto-zelení" spoznajú svojich súperov v stredu 26. júna o 11.00 h, kedy je na programe žreb kvalifikačných turnajov a skupinovej fázy. Ak by sa im nepodarilo prejsť sitom tejto súťaže, tak sa opäť objavia v skupinovej fáze Európskeho pohára FIBA.