Main Content

Skúšal to v organizáciách Penguins, Wild aj Lightning: Čajkovič je v Česku, toto povedal

streda, 3. júl 2024 19:04 | Autor: TASR

Maxim Čajkovič
Maxim Čajkovič | zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník Maxim Čajkovič si po pôsobení v zámorí prvýkrát v kariére vyskúša českú extraligu.

V nasledujúcej sezóne si bude obliekať dres klubu HC Verva Litvínov, ktorý o tom informoval na oficiálnej stránke. Dvadsaťtriročný Čajkovič hral v mládežníckych kategóriách za Hodonín a Kometu Brno, skúsenosti má aj zo švédskeho Malmö. Po prestupe do kanadskej QMJHL si ho v treťom kole draftu 2019 z celkového 89. miesta vybrala Tampa Bay Lightning, no v NHL si nezahral. Okrem AHL pôsobil aj v ECHL a v minulej sezóne hral na farmách Minnesoty a Pittsburghu.

"S Litvínovom sme v kontakte od konca sezóny. Cítil som veľký záujem zo strany klubu a nadobudol som dojem, že by to mohlo fungovať z oboch strán. Nakoniec som sa rozhodol, že to bude najlepšia možnosť," povedal krídelník. V tíme pôsobia aj jeho krajania, brankár Matej Tomek, obranca František Gajdoš a útočník Matúš Sukeľ.

"Maxim je stále mladý a perspektívny hráč. Sme presvedčení, že počas svojich zámorských angažmánov dozrel ako hráč aj osobnostne. Sľubujeme si od jeho príchodu zvýšenie konkurencie v radoch útočníkov a tešíme sa na spoluprácu s ním," uviedol generálny manažér Pavel Hynek. "Max je dynamický, priamočiary hráč s dobrými zakončovateľskými schopnosťami. Pevne veríme, že v ňom získavame hráča, ktorý bude pracovitý a bude sa chcieť neustále zlepšovať," skonštatoval športový manažér Tomáš Vrábel.