Main Content

EURO 2024: Anglická hviezda bráni trénera Southgatea. Zlepšiť sa nemusí on, ale hráči

štvrtok, 4. júl 2024 10:28 | Autor: TASR

Anglicko
Anglicko | zdroj: TASR

Anglický futbalový reprezentant Phil Foden vyhlásil, že hráči musia prevziať väčšiu časť viny za doterajšie nepresvedčivé výkony na ME v Nemecku.

Jeden z topfavoritov šampionátu herne sklamal v základnej skupine a v osemfinále bol na pokraji vyradenia v súboji so Slovenskom (2:1 pp). Vo štvrťfinále sa Anglicko stretne v sobotu so Švajčiarskom. Foden uviedol, že mu je ľúto trénera Garetha Southgatea, ktorý čelí ostrej kritike zo strany anglických médií i fanúšikov. "Hráči musia prevziať časť viny. Lídri tímu sa musia spojiť a nájsť riešenie, prečo to nefunguje," tvrdí stredopoliar Manchestru City s tým, že tréner má iba obmedzené možnosti nastaviť hráčov do systému, ale na ihrisku už musia úlohy plniť oni.

"Zlepšiť sa musíme hlavne my. Nebol som najlepší hráč v Premier League, aby som sem prišiel a neukázal to," sebakriticky poznamenal Foden, ktorý dostal v máji cenu pre najlepšieho futbalistu anglickej ligy. Angličania vyhrali na ME základnú C-skupinu, no výkonmi proti Srbsku (1:0), Dánsku (1:1) a Slovinsku (0:0) zaostali za očakávaniami. V osemfinále proti Slovákom ich pred vyradením zachránil až gól Judea Bellinghama v 95. minúte na 1:1, Harry Kane potom v predĺžení rozhodol o postupe do štvrťfinále.