Main Content

WIMBLEDON: Swiateková a Rybakinová sú ďalej. Niektoré zápasy boli poriadne dramatické

štvrtok, 4. júl 2024 20:40 | Autor: TASR

Jelena Rybakinová
Jelena Rybakinová | zdroj: TASR

Poľská tenistka Iga Swiateková sa prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Svetová i nasadená jednotka zdolala Chorvátku Petru Martičovú 6:4, 6:3. Jej ďalšou súperkou na tráve All England Clubu bude Julia Putincevová z Kazachstanu, ktorá vyradila dvadsaťsedmičku "pavúka" Češku Kateřinu Siniakovú 6:0, 4:6, 6:2.

Úlohu favoritky potvrdila aj štvrtá nasadená Kazaška Jelena Rybakinová. Šampiónka z roku 2022 si poradila s Nemkou Laurou Siegemundovou 6:3, 3:6, 6:3. Swiateková zvíťazila aj v štvrtom vzájomnom stretnutí proti chorvátskej súperke a opäť nestratila ani set. Naposledy ju zdolala vlani v 3. kole na Wimbledone. "Som veľmi šťastná. Samozrejme, nebolo to jednoduché, pretože Petra je nepríjemná súperka. Musela som sa prispôsobiť jej štýlu hry, čo sa mi podarilo celkom rýchlo," uviedla v prvom pozápasovom rozhovore.

Poľka dosiahla 21. triumf v rade: "Vždy sa snažím hrať najlepšie ako viem. Je to Wimbledon, kde je iný povrch, na ktorý som zvyknutá počas roka. Budem sa snažiť dosiahnuť, čo najlepší výsledok. Nemám veľké očakávania od seba, sústredím sa len na ďalší zápas a uvidím, na čo to bude stačiť." Pokračuje aj dvojnásobná finalistka z londýnskej trávy Ons Jabeurová z Tuniska. Ako nasadená desiatka si poradila s Američankou Robin Montgomeryovou 6:1, 7:5. V ďalšej fáze ju čaká turnajová dvadsaťjednotka Jelina Svitolinová z Ukrajiny, ktorá zdolala Nemku Jule Niemeierová 6:3, 6:4.

Medzi elitnú 32-ku sa suverénnym spôsobom prebojovala aj Ruska Daria Kasatkinová. V druhom kole v pozícii nasadenej štrnástky deklasovala domácu Britku Juriko Lily Mijazakiovú za 50 minút 6:0, 6:0. Jej ďalšou súperkou bude Španielka Paula Badosová, ktorá uspela nad Češkou Brendou Fruhvirtovou 6:4, 6:2. Hladko ide ďalej aj dvanásta nasadená Američanka Madison Keysová, keď zvíťazila nad premožiteľkou Slovenky Anny Karolíny Schmiedlovej v 1. kole Wang Ja-fan. Číňanku zdolala v dvoch setoch 6:2, 6:2. S turnajom sa rozlúčila piata nasadená Američanka Jessica Pegulová, ktorá prehrala s Číňankou Wang Sin-jü 4:6, 7:6 (7), 1:6.