Main Content

COPA AMERICA: Brazília končí už vo štvrťfinále!

nedeľa, 7. júl 2024 07:19 | Autor: TASR

Futbalisti Brazílie
Futbalisti Brazílie | zdroj: TASR

Futbalisti Uruguaja postúpili do semifinále Copa America. Vo štvrťfinálovom dueli v Las Vegas zdolali Brazíliu v jedenástkovom rozstrele 4:2, v riadnom hracom čase a predĺžení sa zápas skončil nerozhodne 0:0.

 boji o finále narazia v stredu v Charlotte na Kolumbiu, ktorá rozdrvila Panamu 5:0. Uruguaj pritom dohrával zápas iba s desiatimi hráčmi, v 74. minúte dostal červenú kartu Nahitan Nandez. Brazília bez suspendovaného Viniciusa Juniora, ktorý sledoval duel len z tribúny, nedokázala početnú výhodu využiť.

Duel tak dospel až do rozstrelu. Na strane "kanárikov" najprv nepremenil svoj jedenástkový pokus Eder Militao, ktorému vyrazil strelu Sergio Rochet, a potom Douglas Luiz trafil žrď. V drese Uruguaja zaváhal len Jose Maria Gimenez. Rozhodujúcu jedenástku premenil v piatej sérii Manuel Ugarte. Uruguaj tak naďalej môže pomýšľať na zisk svojej rekordnej 16. trofeje z juhoamerického šampionátu. Kolumbiu potiahol v Glendale za triumfom James Rodriguez, ktorý skóroval z pokutového kopu a dalšie dva góly pripravil spoluhráčom.

"Los Cafeteros" sú nezdolaní už 27 zápasov. V druhom semifinálovom zápase sa obhajcovia titulu a úradujúci majstri sveta z Argentíny stretnú s prekvapením turnaja Kanadou.

štvrťfinále Copa America

Kolumbia - Panama 5:0 (3:0)

Góly: 8. Cordoba, 15. Rodriguez (z 11 m), 41. Diaz, 70. Rios, 90.+4 Miguel Borja

Uruguaj - Brazília 0:0 pp, 4:2 v rozstrele z 11 m

ČK: 74. Nandez (Urug.)