Main Content

WIMBLEDON: Favorizovaná Gauffová končí. Bolo sa na čo pozerať

pondelok, 8. júl 2024 08:02 | Autor: TASR

Cori Gauffová
Cori Gauffová | zdroj: TASR

Americká tenistka Coco Gauffová skončila už v osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Druhá hráčka svetového rebríčka v nedeľu prekvapujúco podľahla turnajovej devätnástke a krajanke Emme Navarrovej 4:6 a 3:6.

Dvadsaťtriročná tenistka sa medzi najlepšou osmičkou stretne s Taliankou Jasmine Paoliniovou. Siedma nasadená hráčka prešla cez turnajovú dvanástku Madison Keysovú z USA, ktorá za stavu 3:6, 7:6 (4) a 5:5 v treťom sete odstúpila pre zranenie ľavej nohy. Paoliniová sa v úvodnom sete dostala do vedenia 4:0 a už ho dopodávala do víťazného konca.

Druhý mal opačný priebeh a do vedenia 5:1 sa dostala jej súperka. Keysová však dvakrát za sebou stratila podanie a Paolinová dokázala vyrovnať. Vo vyrovnanom tajbrejku nakoniec uspela Američanka. Už vtedy ju trápilo zranenie nohy, no napriek tomu dokázala v tretej sade bojovať a viedla 5:3. V závere však už nemala sily a za stavu 5:5 duel skrečovala.

"Veľmi ma to mrzí, je to smutné, bol to naozaj skvelý zápas. Ťažký a s množstvo obratov. Som šťastná, že som postúpila, no zároveň smutná za ňu," povedala na kurte Paoliniová. Navarrová v prvom sete stratila podanie ako prvá, no v šiestej hre súperku rebrejkla a v desiatej jej opäť zobrala servis. V druhom sa po brejku vo štvrtom geme dostala do vedenia 4:1 a duel dopodávala do víťazného konca.

Navarrová sa premiérovo v kariére prebojovala medzi najlepšiu osmičku na Grand Slame. Po nečakanom vypadnutí líderky svetového rebríčka Igy Swiatekovej skončila aj turnajová dvojka, vo Wimbledone tak zostali len dve hráčky z prvej nasadenej desiatky - štvorka Jelena Rybakinová a sedmička Paoliniová. "Hovorila som si, prečo nie práve ja? Prečo by som je nemohla ísť do štvrťfinále? Verila som, že je to možné a deje sa to. Zvyčajne si príliš nevšímam, čo sa deje na druhej strane kurtu. No keď som videla, že je frustrovaná, obracia sa na trénerov, trochu ma to nakoplo a dalo mi to momentum a trošku energie," povedala dvadsaťtriročná Navarrová.

"Mali sme zápasový plán a ten nefungoval. Zvyčajne si nepýtam rady, ale dnes bol ten deň, keď som nenachádzala riešenia," povzdychla si úradujúca víťazka US Open Gauffová. Novozélandská kvalifikantka Lulu Sunová postúpila prvýkrát v kariére do štvrťfinále Grand Slamu, keď zdolala domácu Emmu Raducanuovú 6:2, 5:7, 6:2.

Dvadsaťtriročná hráčka doteraz nevyhrala ani jeden zápas na turnajoch veľkej štvorky. Raducanuová potrebovala v treťom sete pauzu na ošetrenie, keďže mala problémy s členkom a chrbtom. Sunovú čaká vo štvrťfinále Chorvátka Donna Vekičová, ktorá prešla cez Španielku Paulu Badosovú po setoch 6:2, 1:6, 6:4. Nedeľňajší program narušil dážď, pre ktorý sa začalo hrať takmer o dve hodiny neskôr.