Main Content

Takto sa hrá Európska liga! Ružomberok v prvom zápase skóroval päťkrát

štvrtok, 11. júl 2024 21:10 | Autor: TASR

MFK Ružomberok
MFK Ružomberok | zdroj: TASR

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v úvodnom zápase 1. predkola Európskej ligy nad FC Tobol Kostanaj 5:2.

Až päť presných zásahov videli diváci v prvom polčase, v ktorom padol aj víťazný gól z kopačky Matúša Malého. Ružomberčania v druhom dejstve skórovali ešte dvakrát a vypracovali si dobrú východiskovú pozíciu na postup. Odveta je na programe o týždeň vo štvrtok 18. júla o 17.00 h na pôde kazašského tímu. Úradujúci víťazi Slovnaft Cupu sa v prípade postupu cez súpera stretnú s tureckým Trabzonsporom. Ak v úvodnej fáze vypadnú, čaká ich v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy švajčiarsky FC St. Gallen.

1. zápas 1. predkola Európskej ligy (EL)

MFK Ružomberok - FC Tobol Kostanaj 5:2 (3:2)

Góly: 11. a 88. Gabriel, 40. Selecký, 45.+3 Malý, 77. Madleňák - 9. Ivanovič, 45. Henen. Rozhodcovia: Athanasiou - Georgiou, Lambrou (všetci Cyp.), ŽK: Gabriel, Selecký, Luterán - Česnokov, Gabarajev, Šachov, Ndiaye, Miladinovič, 3025 divákov.

Ružomberok: Frühlwald - Köstl, Gabriel, Malý, Selecký - Múdry, Lavrinčík - Tučný (58. Gerec), Chrien (90. Kelemen), Luterán - Hladík (74. Hladík)

Tobol: Pokatilov - Garajev, Ndiaye, Asrankulov (76. Masiašvili) - Žumašev (46. Miladinovič), Šachov (76. Costa), El Messaoudi, Essien, Česnokov - Ivanovič, Henen (66. Tapalov)

V ôsmej minúte Luterán prehral takmer pri bránkovej čiare súboj s Islamom Česnokovom a po jeho prihrávke Igor Ivanovič nezadržateľne skóroval – 0:1. Už o tri minúty prišla domáca expresná reakcia. Jan Hladík zahrával rohový kop, na vysokú loptu si ukážkovo nabehol Šimon Gabriel a vyrovnal – 1:1. Oba tímy skórovali zo svojich prvých pokusov do priestoru brány.

V 39. minúte Ružomberok otočil skóre na 2:1, keď Jan Hladík našiel pred súperovou bránkou voľného Alexandra Seleckého. Veľké veci sa diali v závere prvej polovice duelu, v 45. minúte najprv David Henen vyrovnal za hostí a v závere nadstavenej dvojminútovky Matúš Malý hlavou zužitkoval rohový kop, ktorý zahrával Samuel Lavrinčík – 3:2. V 77. minúte Liptáci opäť udreli po rohu a zase hlavou. Striedajúci Matej Madleńák zužitkoval ideálny center Samuela Lavrinčíka. O tri minúty na to poriadne pohrozil na opačnej strane Ahmed El Massaodi. V 87. minúte Liptáci využili ďalší rohový kop a Matúš Malý uzavrel výsledok na konečných 5:2.