Main Content

Premier League alebo The Championship: Aká bude cesta slovenského reprezentanta?

štvrtok, 18. júl 2024 07:58 | Autor: Jakub Vaverka

Premier League
Premier League | zdroj: Premier League

Slovenský reprezentant stále nevie, či budú jeho kroky pokračovať v anglickej Premier League, v nižšej The Championship alebo niekde inde. Aké sú možnosti?

Reč je o slovenskom brankárovi Marekovi Rodákovi, ktorému skončila zmluva v londýnskom Fulhame a celok z Craven Cottage opustil po vyše dekáde. Rodák už nechcel byť v západnom Londýne dvojkou, pričom k pozícii jednotky mu nepomohol ani fakt, že Chalupárom dvakrát vychytal postup do Premier League.

O členovi slovenskej reprezenzácie z EURO 2024 v Nemecku sa píše v súvislosti s možným odchodom do saudskej Saudi Pro League, ale podľa britských reportov nemá byť vylúčená ani druhá anglická The Championship či zotrvanie v Premier League. Spomínal sa Ipswich Town, ale ten už brankársku otázku vyriešil. Niekde ste sa mohli dočítať aj o Southamptone.

Rodák má 27 rokov, a teda priam ideálny futbalový vek. Čoskoro by mala byť otázka jeho ďalšieho pôsobenia rozlúsknutá. Objavili sa taktiež pohľady, že by mohol putovať do Česka či na Slovensko, ale táto stopa zrejme nebude horúca.