Main Content

Michalovce urobili v kádri viacero zmien: Toto je ich cieľ, takáto je situácia

streda, 7. august 2024 08:29 | Autor: TASR

HK Dukla Michalovce
HK Dukla Michalovce | zdroj: TASR

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce vstúpia do svojej šiestej extraligovej sezóny s cieľom umiestniť sa v prvej šestke tabuľky po základnej časti zaručujúcej priamy postup do play off.

V ich kádri nastalo po ročníku 2023/2024 viacero zmien a vzhľadom na jedno voľné miesto pre legionára je možný ešte jeden príchod. Zverenci Tomeka Valtonena majú v pláne prípravy okrem troch zápasov aj dva turnaje a uzavrú ju proti súperovi, s ktorým začnú novú sezónu.

Michalovskí hokejisti obsadili v základnej časti uplynulého ročníka 2. miesto a následne vypadli druhýkrát za sebou v semifinále play off. Po sezóne nastala výrazná obmena kádra, z ktorého odišlo viacero opôr - brankár Stanislav Škorvánek, obrancovia Sena Acolatse, Kristofers Bindulis i útočníci Max Newton, Matthew Santos, Mitch Heard, Peter Bjalončík, Jakub Suja či Radovan Puliš. Nahradiť by ich mali nové akvizície, medzi ktorými figurujú francúzsky reprezentačný brankár Julian Junca, český obranca Ondřej Slováček, lotyšský reprezentant Renars Krastenbergs, Kanaďan čínskeho pôvodu Cliff Pu či dlhoročná opora Popradu Patrik Svitana.

"Chceli sme udržať kostru mužstva, ale nie vždy máme v rukách najlepšie karty. O odchode hráčov rozhodujú aj financie, prostredie, životný štýl a iné, trebárs rodinné, dôvody. Nám potom ostáva iba hľadať iných hráčov a veriť, že správne zapadnú do tímu. O tom, aký káder sme zložili, nám veľa napovie už príprava a začiatok ligovej sezóny. Ak budeme vidieť, že nás niekde tlačí topánka, tak na to budeme reagovať, keďže stále máme jedno voľné miesto pre zahraničného hráča. Je možné, že nás hráči v príprave presvedčia a do sezóny pôjdeme v takom zložení, v akom sme teraz," citoval web novinyzemplina.sk športového manažéra Mareka Mašlonku.

Káder skladal spoločne s trénerským štábom na čele s Valtonenom, ktorý bude od hráčov vyžadovať najmä pohyb a aktívne korčuľovaníie. "To by mal byť hlavný aspekt hry, ktorou sa chceme prezentovať. Chceme byť dobre korčuľujúce a agresívne napádajúce mužstvo," poznamenal Mašlonka.

Michalovská Dukla sa dostala do semifinále v troch z uplynulých štyroch sezón, no v ňom vždy stroskotala. Hoci fanúšikovia veria, že práve v ročníku 2024/2025 by sa im mohol splniť sen o finále, športový manažér naznačil skromnejší primárny cieľ: "Chceme skončiť v prvej šestke, ktorá znamená priamu účasť v play off. Aj minulá sezóna ukázala, že vyraďovačka je už iná sáťaž a uspeje v nej tím, ktorý je na ňu najlepšie nachystaný. Nemusí skončiť prvý, ale musí byť najlepšie pripravený. My takí chceme byť," konštatoval Mašlonka.

Michalovskí hokejisti sa v prípravnom období predstavia na turnajoch v Osvienčime a v Poprade. Zakončia ho duelom s HC Košice, ktorý bude ich súper v 1. kole Tipos extraligy.

káder HK Dukla Ingema Michalovce pred sezónou 2024/2025:

brankári: Vladimír Glosár, Julian Junca (Fr.), Brian Majerčík

obrancovia: Martin Bodák, Jakub Cibák, Adam Drgoň, Sebastián Jasečko, Ján Marcinko, Jakub Meliško, Milan Pišoja, Martin Semaňák, Ondřej Slováček, Adam Stripai

útočníci: Ján Blaško, Kaspars Daugavinš (Lot.), Róbert Fedor, Daniil Fominych, Patrik Gabriel, Dávid Hajnik, Michal Kabáč, Renars Krastenbergs (Lot.), Viliam Kurila, Ivan Matta, Albert Michnáč (ČR), Matúš Paločko, Pavol Prokopovič, Cliff Pu (Kan.), Topi Rönni (Fín.), Samuel Solenský, Patrik Svitana, Marek Valach, Adam Varga, Filip Vašaš

prípravné zápasy HK Dukla Ingema Michalovce pred sezónou 2024/2025

štvrtok, 15. augusta: Michalovce - MHk 32 Liptovský Mikuláš
piatok, 23 augusta - 25. augusta: Turnaj v Osvienčime
štvrtok, 29. augusta: HK Steel Team Trebišov - Michalovce
piatok, 6. septembra - 8. septembra: Tatranský pohár v Poprade
streda, 11. septembra: Michalovce - HC Košice