Main Content

Rieši sa to skoro celé leto: Uvidíme v Premier League 2 nové slovenské mená?

piatok, 23. august 2024 11:05 | Autor: Jakub Vaverka

Premier League
Premier League | zdroj: Premier League

Anglická Premier League je najlepšou ligou na svete. Momentálne v nej hrá jeden Slovák - brankár Newcastlu United Martin Dúbravka. Mohol by sa menoslov našich hráčov v PL rozšíriť?

Letné prestupové obdobie čoskoro končí, no ešte sa posun v jednotlivých tímoch očakáva. Častokrát sa stane, že tie najzaujímavejšie transfery sa uskutočnia v samom závere augusta. Mnohých fanúšikov počas uplynulých týždňov zaujali špekulácie so Slovákmi, ktorí by sa mohli sťahovať do Premier League.

Stopér Denis Vavro z dánskeho klubu FC Kodaň vzbudil záujem viacerých anglických klubov, pričom v jeho prípade sa spomínal najmä londýnsky Brentford FC, i keď nie je jasné, či išlo o potvrdené informácie.

Potom je tu Dávid Hancko z Feyenoordu Rotterdam. Jeden z TOP bekov holandskej Eredivisie mal byť v hľadáčiku Liverpool FC aj Manchestru United, ale taktiež dres napokon nezmenil. Mohli by sme teda v PL vidieť viac slovenských hráčov už pred koncom tohto transferového okna?

Vylúčiť sa to nedá, ale vzhľadom na aktuálne informácie, ktoré prúdia z táborov jednotlivých klubov a od novinárov či insiderov zo sociálnej siete X, je skôr pravdepodobnejšie, že Vavra s Hanckom minimálne v tomto kalendárnom roku v Anglicku neuvidíme. Situácia sa samozrejme ešte môže zmeniť, vývoj budeme monitorovať.