Main Content

Chicago Blackhawks rieši problém: Dôležitý člen kádra bude chýbať niekoľko týždňov

štvrtok, 29. august 2024 11:05 | Autor: TASR

Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks | zdroj: Chicago Blackhawks

Kanadský hokejový brankár Laurent Brossoit bude po operácii pravého kolena mimo hry päť až sedem týždňov a môže vynechať úvod nadchádzajúcej sezóny NHL. Jeho nový zamestnávateľ Chicago Blackhawks informoval, že podstúpil zákrok pre problémy s meniskom.

Tridsaťjedenročný Brossoit podpísal 1. júla s Blackhawks dvojročný kontrakt na 6,6 milióna dolárov (priemerná ročná hodnota 3,3 milióna dolárov) a v tejto sezóne má vytvoriť brankársku dvojicu s Čechom Petrom Mrázkom. Chicagu odštartuje sezónu v noci na stredu 9. októbra na ľade Utahu.

Skúsený Kanaďan v minulej sezóne pôsobil vo Winnipegu. Nastúpil v 23 stretnutiach základnej časti, mal priemer 2,00 gólu na zápas, úspešnosť zákrokov 92,7 percenta a dosiahol tri čisté kontá.

V play off pridal jeden duel. Brossoit, ktorého si v roku 2011 vybrali v drafte v šiestom kole (164. miesto) Calgary. V dlhodobej časti odchytal 140 zápasov za Jets, Vegas Golden Knights a Edmontonu Oilers. Vo vyraďovacích bojoch má na konte 10 štartov. V roku 2023 získal s Vegas Stanleyho pohár. Informovala o tom oficiálna stránka nhl.com