Main Content

OFICIÁLNE: Veľká posila pre HK Poprad! Prichádza reprezentant Kanady zo zimnej olympiády!

utorok, 10. september 2024 12:50 | Autor: TASR

HK Poprad
HK Poprad | zdroj: HK Poprad

Slovenský hokejový klub HK Poprad sa dohodol na ročnom kontrakte s kanadským útočníkom Adamom Cracknellom. V drese "kamzíkov" nebude pokračovať jeho krajan Mike O´Leary. Tím Tipos extraligy o tom informoval na oficiálnej webstránke.


Tridsaťdeväťročný Cracknell odohral počas deviatich sezón v NHL 210 zápasov v základnej časti a získal 43 bodov (21+22), v play off pridal 10 duelov a strelil jeden gól. Počas kariéry pôsobil v tímoch St. Louis Blues, Columbus Blue Jackets, Vancouver Canucks, Edmonton Oilers, Dallas Stars, New York Rangers i Anaheim Ducks.
"Ďakujem klubu za dôveru a príležitosť, neviem sa už s mojou rodinou dočkať, kedy sa staneme členmi popradskej komunity. Teším sa na tím a verím, že budeme mať úžasnú sezónu,“ uviedol Cracknell po podpise zmluvy s Popradom. Skúsený útočník má na konte aj celkovo 795 stretnutí v nižšej AHL a dosiahol 510 bodov. Jednu sezónu odohral v KHL a počas sezóny 2020/21 krátko hosťoval v dánskom Esbjergu. Kanadu reprezentoval na ZOH v roku 2022.
"V tíme vítam Adama. Ide o skúseného hráča, ktorý má za sebou bohatú kariéru. Je to líder s vodcovskými vlastnosťami a ja verím, že svoje skúsenosti odovzdá mladším hráčom a pomôže im v ich kariérnom raste,“ povedal športový riaditeľ klubu Július Koval.
Poprad má na súpiske siedmich legionárov. Zmluvu na sezónu 2024/25 majú maďarský reprezentačný brankár Adam Vay, kanadskí obrancovia Brady Keeper s Trentom Bourquem a štvorica útočníkov. Sú medzi nimi dvaja Cracknellovi krajania Andrew Calof i Orrin Centazzo a Američan Cole Coskey.