Main Content

Erik Černák bol pri triumfe nad Vegas: Zápas to bol veľmi tesný, Slovák odohral viac ako 21 minút

piatok, 18. október 2024 09:37 | Autor: TASR

Erik Černák
Erik Černák | zdroj: TASR

Tampa Bay s Erikom Černákom v druhej obrannej dvojici vyhrala 4:3 nad Vegas – Slovák mal mínusový bod, jeden blok, tri hity a na ľade bol 21:04 minúty.

Víťazný gól Lightning strelil 55 sekúnd pred koncom tretej tretiny Nikita Kučerov, pre ktorého to bol druhý presný zásah v zápase a šiesty v sezóne. Hráči Vegas po góle Ivana Barbašova viedli 3:2 a náskok si udržiavali až do záveru, ale dve minúty a 22 sekúnd pred koncom vyrovnal na 3:3 Brandon Hagel a o 87 sekúnd neskôr rozhodol Kučerov.

Jeho strelu vyrazil Adin Hill do rohu, ale ruský útočník sa opäť dostal k puku a nahodil ho pred bránku, kde si ho korčuľou vrazil do vlastnej bránky Nicolas Hague.

"Hrali sme proti veľmi silnému tímu, ale chalani išli naplno a verili, že vyrovnáme. Na konci sme mali aj šťastie, ale zaslúžili sme si to," povedal tréner "bleskov" Jon Cooper. "Bol to dobrý zápas, ale všetko sme si v závere pokazili. Dve a pol minúty pred koncom vedieme a nakoniec ostaneme bez bodu, to by sa nemalo stávať. Nechali sme im v strede veľa priestoru," smútil kapitán "zlatých rytierov" Mark Stone.