Main Content

Honzek stále chýba. Pospíšil bol pri výhre Flames: Toto hovorí tréner Plameňov

streda, 23. október 2024 09:20 | Autor: TASR

Martin Pospíšil a Calgary Flames
Martin Pospíšil a Calgary Flames | zdroj: TASR

Hráči Calgary v zostave so slovenským útočníkom Martinom Pospíšilom zvíťazili nad Pittburghom 4:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

Hostia v zápase trikrát tesne viedli, no útočník "plameňov" Nazem Kadri gólom v 60. minúte poslal zápas do predĺženia. O víťazovi sa rozhodlo v samostatných nájazdoch. Pospíšil nefiguroval medzi šiestimi hráčmi Flames, ktorí sa predstavili v nájazdoch. Zápas odohral v tretej formácii s krídelníkmi Jonathanom Huberdeauovom a Anthonym Manthom. V prvej aj druhej tretine dostal menšie tresty, pričom "tučniaci" druhú presilovku využili gólom na 1:1.

Tréner Calgary Ryan Huska následne posadil Pospíšila a do hry ho poslal až v tretej tretine. Slovenský útočník napokon odohral v zápase 10:22 min a okrem štyroch trestných minút si do štatistík pripísal aj dve strely a dva bodyčeky. Jeho krajan Samuel Honzek druhýkrát po sebe chýbal v zostave Flames pre zranenie v hornej časti tela. Calgary zvíťazilo v piatom zo šiestich zápasoch prebiehajúcej sezóny a s 11 bodmi je na druhom mieste v Západnej konferencii za Winnipegom. O víťazstve Flames rozhodol v samostatných nájazdoch Justin Kirkland.

Dvadsaťosemročný útočník odohral prevažnú časť kariéry vo farmárskej AHL, no v prebiehajúcej sezóne sa v Calgary uchytil. Po piatich zápasoch má bilanciu 1+2. "V AHL dával góly a chlapci, ktorí tam s ním hrali, vedia, že to robí automaticky. Ak mám byť úprimný, trochu sa na seba hnevám, že som ho nezavolal skôr. Je skvelé, že sa mu darí aj u nás," poznamenal tréner Ryan Huska