Main Content

Hojlund, Eriksen či Höjbjerg majú nového kouča: Kto povedie národný tím Dánska?

piatok, 25. október 2024 07:52 | Autor: TASR

Dánsko
Dánsko | zdroj: TASR

Trénerom dánskej futbalovej reprezentácie sa stal Brian Riemer. Tím viedol od júla Lars Knudsen, ktorý dočasne nahradil Kaspera Hjulmanda. Informácie potvrdil Dánsky futbalový zväz (DBU) a agentúra Reuters. 

Štyridsaťšesťročný Riemer pôsobil v minulosti v FC Kodaň a ako asistent svojmu krajanovi Thomasovi Frankovi v Brentforde. Naposledy bol na lavičke belgického klubu RSC Anderlecht. "V Brianovi Riemerovi máme energického trénera so zápalom a veľkým odhodlaním, ktoré sme hľadali. Zdieľa náš pohľad na futbal – snahu dominovať v zápasoch a hrať útočný a technický futbal," uviedol športový riaditeľ DBU Peter Möller. 

Dáni prežívajú z dlhodobého hľadiska pomerne vydarené obdobie. Na ME 2020 boli v semifinále a na tohtoročných ME postúpili taktiež do vyraďovacej fázy. Výkony na MS 2022 v Katare však neboli presvedčivé – získali len bod za remízu 1:1 s Tuniskom a v D-skupine skončili poslední. "Stať sa trénerom Dánska je veľký splnený sen, som nesmierne hrdý a poctený. Zároveň sa cítim pripravený na svoju úlohu a som maximálne motivovaný," povedal Riemer.