Main Content

MS 2010: Slováci bieli, Holanďania oranžoví a španielska taktovka

sobota, 26. jún 2010 22:32 | Autor: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia nastúpi na pondelkový osemfinálový zápas svetového šampionátu v JAR na štadióne v Durbane v bielej kombinácii. Holanďania zvolili tradičné oranžové dresy a čierne trenírky.

Z posledných 39 stretnutí Holandsko v riadnom hracom čase v tejto farebnej kombinácii ani raz neprehralo, jediný neúspech si pripísalo vo štvrťfinále Euro 2008 proti Rusku, keď prehralo po predĺžení.

Osemfinálový súboj medzi Holandskom a Slovenskom sa bude hrať od 16.00 h pod taktovkou španielskeho rozhodcovského tria. Hlavným arbitrom duelu bude Alberto Undiano Mallenco. Tridsaťšesťročný arbiter s píšťalkou FIFA od roku 2004 viedol na tohtoročných MS zatiaľ dva súboje. Najskôr rozhodoval duel D-skupiny medzi Nemeckom a Srbskom (0:1) a potom aj zápas G-skupiny medzi KĽDR a Pobrežím Slonoviny (0:3). Undiano Mallenco udelil v prvom z týchto dvoch duelov deväť žltých a jednu červenú kartu, v druhom stretnutí nemusel paradoxne ani raz siahnuť do vrecka pre napomínanie. Rodákovi z Pamplony Undianovi Mallencovi budú v zápase Holandsko - Slovensko pomáhať na čiarach jeho krajania Fermin Martínez Ibánez a Juan Carlos Yuste Jiménez. Štvrtým arbitrom bude Francúz Stéphane Lannoy, ktorý sa v rovnakej funkcii predstavil aj v dueli Slovensko - Taliansko (3:2).

Nasadenie rozhodcov na posledné štyri osemfinálové stretnutia MS vo futbale:
Pondelok 28. júna:
Slovensko - Holandsko: Alberto Undiano Mallenco - Fermin Martínez Ibánez, Juan Carlos Yuste Jiménez (všetci Šp.), štvrtý rozhodca: Stéphane Lannoy (Fr.)
Brazília - Čile: Howard Webb - Darren Cann, Michael Mullarkey (všetci Angl.), štvrtý rozhodca: Martin Hansson (Švéd.)

Utorok 29. júna:
Paraguaj - Japonsko: Frank De Bleeckere - Peter Hermans, Walter Vromans (všetci Belg.), štvrtý rozhodca: Peter O'Leary (N. Zél.)
Španielsko - Portugalsko: Hector Baldassi - Ricardo Casas, Hernan Maidana (všetci Arg.), štvrtý rozhodca: Carlos Batres (Guat.)