Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Lotyšskom (2:1)

sobota, 13. október 2012 14:33 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Lotyšskom (2:1)
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Lotyšskom (2:1) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Máme za sebou tretí zápas kvalifikácie na MS 2014, v ktorom sme vyhrali nad Lotyšskom 2:1. Po skvelom začiatku sme si zápas zbytočne skomplikovali. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10. Čím vyššia známka, tým lepší výkon.

Dušan Kuciak (5) – V doposiaľ svojom najvážnejšom zápase v reprezentačnom drese nesklamal. So strelou Laizansa nemôže mať brankár na tejto úrovni problém a ani Kuciak nemal. Ale mal problém pri jednom odkope, čo sa mu nemôže stávať, pretože lopta sa mohla odraziť aj smerom na bránu a mali by sme väčšie problémy.

Peter Pekarík (4)
– V jeho prípade máme jednu dobrú a jednu zlú správu. Tou dobrou je to, že sa oproti posledným zápasom zlepšil a dokonca už dal aj jeden dobrý center, ale tou zlou zostáva, že stále je to na reprezentáciu málo. Treba veriť, že Gréci nás neroztrhajú cez naše najslabšie ohnivko, a potom bude čas na spevnenie tejto pozície.

Martin Škrtel (6)
– Opäť ukázal svoj štandardný výkon, keď bol z našich defenzívnych hráčov najlepší a išla z neho istota. Súperovi hráči mali z neho rešpekt. Pri ňom už je samozrejmosťou, že vyhráva hlavičkové súboje, ale na jeden taký pred koncom zápasu doplatil. Treba dúfať, že to nebude nič vážne a proti Grékom bude môcť hrať.

  Video zo zápasu si pozrite tu >>>

Kornel Saláta (6)
– Odohral dobrý zápas a stratu Hubočana nebolo vôbec cítiť. Saláta je predovšetkým  skvelý hlavičkár, čo ukázal aj včera. Jeho schopnosti pri štandardných situáciách predviedol aj včera, keď v defenzíve čistil svoj priestor a v ofenzíve pomohol tečom Saparovmu priamemu kopu do siete.

Michal Breznaník (6) – Bolo dobrým ťahom zaradiť Breznaníka na ľavý kraj obrany. Hoci v defenzíve nebol moc preverený, tak mal vplyv na útočnú aktivitu našej ľavej strany, kde si často so Stochom dobre dávali lopty. Pokúšal sa o prieniky a po jednom takom bol faulovaný a z následného priameho kopu sme zaznamenali druhý gól.

Viktor Pečovský (5) – Jediný zástupca našej najvyššej súťaže v základnej zostave ukázal, že aj v Corgoň lige sú schopní hráči pre reprezentáciu. Ukázal sa opäť v dobrom svetle pri kombináciách v strede poľa, ale už druhýkrát nám aj zavaril. Hoci opäť nechcene, tak po vylúčení v Litve, tentoraz zbytočne vyrobil pokutový kop, čím vrátil súpera do hry.

Marek Sapara (7) – Zápas sme začali excelentne a Sapara má na tom veľký podiel. Najprv skvele vysunul Weissa, ktorý bol v pokutovom území faulovaný a o malú chvíľu z rohu šestnástky aj s pomocou teču poslal loptu druhýkrát do siete. Ale potom sme nepochopiteľne prestali hrať a na tom má Sapara tiež svoj podiel viny.

   Súhrn zápasu, hlasy hráčov a trénerov + tabuľka tu >>>

Vladimír Weiss (5) – Začal zápas fantasticky, keď si nabehol na Saparov pas za obranu v ideálnom momente a nechal sa brankárom sfaulovať. Potom mal ešte zopár dobrých momentov, ale časom sa z ihriska pomaly vytrácal. Ako sa ukázalo, bolo to spôsobené z určitej miery aj zranením kolena, ktoré mu nedovolilo pokračovať v hre.

Marek Hamšík (7) – Splnil to, čo sa od neho čaká v každom zápase. Dal svoj jubilejný 10. gól v národnom drese, ale včera si mohol otvoriť aj druhú desiatku gólov, pretože väčšina našich zakončení bola z jeho kopačky, ale buď ho vychytal Vanins alebo mieril vedľa. Ukázal aj niekoľko dobrých prihrávok, lenže tie skončili bez odozvy.

Miroslav Stoch (7) – Hlavne v druhom polčase bol motorom našich akcií, keď v ňom prakticky ťahal každý náš útok. Lenže z toľkých útokov sa musí aj niečo gólové vymyslieť. Lenže chýbala tomu finálna časť zakončenia akcií. Stoch sa pokúšal aj o svoje typické strely, ale hlavne pri jednej tečovanej nemal aj dostatok šťastia.

Marek Bakoš (4)
– V reprezentácií sa opätovne nepresadil a jeho séria bez gólu v nej činí momentálne 429 minút. Včera hral čosi vyše hodiny, ale nedostal sa ani len do šance. Iba tesne pred vystriedaním sa dostal do zakončenia, lenže bol v ofsajde. Bol príliš odrezaný od zvyšku mužstva, ktoré s ním nie je stále zladené.

Michal Ďuriš (5) – Naskočil už na konci prvého polčasu, keď vystriedal zraneného Weissa, ale poriadne sa na trávniku ukázal až na konci zápasu. Vtedy sa mu konečne podarilo vyhrať súboj jeden na jedného a Hamšíkovi pripravil dobrú šancu. Tento moment ho povzbudil, ale už bolo málo času do konca, aby sa hlbšie vryl do zápasu.

Filip Hološko (5) – Nastúpil do zápasu ako víchor, ale to mu vydržalo iba pár minút. Potom sa na dlhšie odmlčal, aby sa neskôr geniálne uvoľnil, ale prihrávku na voľného Stocha totálne zbabral. Nenahradil zraneného Jakubka, ktorý ako žolík dával góly, ale aj on ukázal o čosi viac ako Bakoš, ktorý dostával pred oboma prednosť v základnej zostave.

Ján Ďurica (bez známky) – Na konci zápasu mal ísť na ihrisko Juraj Kucka, ale Škrtelovo zranenie to zmenilo, a tak Ján Ďurica po roku opäť nastúpil v národných farbách. Za ten krátky čas vyhral dôležitý hlavičkový súboj a aj tým pomohol defenzíve už neinkasovať. Vzhľadom na stopérske problémy ho budeme ešte potrebovať.

V diskusií
oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu respektíve nižšiu známku?