Main Content

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (8.10. - 14.10.)

pondelok, 15. október 2012 15:26 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (8.10. - 14.10.)
Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (8.10. - 14.10.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel našej pravidelnej rubriky s elitnou zostavou týždňa v KHL. Pokiaľ nesúhlasíte s výberom hráčov budeme radi, ak sa vyjadríte v diskusií.



Brankár

Alexander Jeremenko (Dinamo Moskva) -
Dinamo Moskva zvíťazilo už osemkrát v rade a to najmä zásluhou Alexandera Jeremenka. 32-ročný ochranca svätyne moskovského tímu sa v uplynulom týždni  predstavil v dvoch zápasoch. Najprv si na ľade pražského Levu  pripísal na svoje konto 29 úspešných zákrokov a do štatistík si pripísal svoj druhý shotout v sezóne. V druhom zápase inkasoval len raz  z hokejky hráča Chabarovsku Hytonena a úspešne kryl 25 striel. Týždeň tak uzavrel s bilanciou jedného inkasovaného gólu, úspešnosť zásahov vyšperkoval na 98,2% a v tabuľke úspešnosti zákrokov brankárov KHL za celú sezónu sa posunul už na siedme miesto.

Obrancovia

Kevin Dallman (SKA Petrohrad)
- Kanadský obranca v službách SKA Petrohrad sa prezentoval aj v minulom týždni tradične veľmi dobrými výkonmi. Do štatistík si pripísal tri body za jeden gól a dve asistencie. Gól vsietil začiatkom týždňa do brány moskovského CSKA. Dve asistencie si pripísal v zápase v Jekaterinburgu, v ktorom Petrohrad zvíťazil po prestrelke 5:6. Dallman Je spoločne s Renatom Mamaševom najproduktívnejším obrancom v KHL, keď má na svojom konte aktuálne 14 kanadských bodov.

Anton Belov (Avangard Omsk) - Ruský obranca Avangardu Omsk Anton Belov si podobne ako vyššie spomínaný Dallman  cez minulý týždeň obohatil svoje konto o 3 kanadské body. Jednu asistenciu zaknihoval v zápase s Dinamom Riga pri víťazstve 4:2 a dvomi sa prezentoval v meraní síl na ľade Atlantu Mytišči, jeho mužstvo vyhralo 3:4.

Útočníci

Martin Thornberg (Torpedo Nižnij Novgorod)
- Švédsky krídelník v službách Novgorodu v posledných siedmich dňoch zažiaril neuveriteľnými deviatimi kanadskými bodmi. Vydaril sa mu predovšetkým zápas proti Omsku, v ktorom si pripísal bilanciu 2+3. Aj v ďalších dvoch zápasoch pokračoval vo skvelých výkonoch, keď v stretnutí proti Jugre Chanty-Mansijsk skóroval dvakrát a proti Astane dvakrát asistoval. Po tomto výbornom týždni sa zaradil  k najproduktívnejším mužom KHL, aktuálne je na štvrtom mieste so 17 bodmi.

Dmitrij Makarov (Torpedo Nižnij Novgorod)
- 28-ročný stredný útočník sa vďaka fenomenálnym výkonom zaradil medzi najväčšie osobnosti ligy. S osemnástimi bodmi vedie tabuľku produktivity, na ktorú vyskočil po obdivuhodnom týždni, v ktorom získal až 10 kanadských bodov, čo bolo ešte o bod viac ako získal jeho vyššie spomínaný koleba Thornberg. V zápase s Omskom vsietil hetrik, ku ktorému pridal aj 2 asistencie. Tri gólové prihrávky zaznamenal v zápase s Jugrou a bilanciu 1+1 mal v zápase s Barysom Astana.

Iľja Kovalčuk (SKA Petrohrad) - Hviezdy krídelník Petrohradu mal v minulom týždni bilanciu 4+2. Hetrik zaznamenal v zápase s CSKA Moskva a jeden gól  a dve asistencie pridal v zápase s Jekaterinburgom. Stal sa tak zaslúžene tretím hráčom do útočnej „partie“ v elitnej zostave týždňa v KHL.

 

 

Odporúčané články