Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Čakajú nás ďalšie dva roky plné utrpenia?

pondelok, 22. október 2012 14:19 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Čakajú nás ďalšie dva roky plné utrpenia?
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Čakajú nás ďalšie dva roky plné utrpenia? | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Budú pod SFZ ďalšie dva roky plné utrpenia?

Máme za sebou reprezentačnú prestávku, ktorá nášmu futbalu nepriniesla nič, skôr naopak. Mužská reprezentácia je o krok ďalej od Brazílie, „21“ do Izraela nepôjde a „19“ si možno zopakuje hanbu spred roka. Tieto výsledky nášmu futbalu nepomohli, ale opäť iba odhalili jeho staré problémy, ktorých sa až na malé výnimky nedokážeme zbaviť nech je pri kormidle či koryte hocikto. VIP sektor je ako jeden z mála na Pasienkoch zastrešený, a tak chlapcom zo SFZ na obleky nepršalo, ale aj tak stihli v tento deň znechutiť spoločnosť. Výzva pre ľudí na prinesenie si vlastných pršiplášťov bola zlým vtipom. Ešte si kupovať k vstupenke za 17 € alebo 10 € pršiplášť je naozaj iba pre silné žalúdky. To Slovan ich pri daždi rozdáva bez slov pri vchode a v klubových farbách, čím aspoň trochu zmierňuje vlastnú hanbu.

Ale kto prišiel a nedostal nádchu alebo nejakú infekčnú chorobu z hygieny na štadióne, tak ten neoľutoval. Naša reprezentácia hrala po dlhej dobe dobre a na futbal v jej prevedení sa dalo pozerať. Lenže výsledok nebol okorenený, pretože nemáme hráča, ktorý by vedel dať gól. Ten by sme nedali asi ani doteraz, nech by na bránu vystrelil hocikto. Góly majú dávať hlavne útočníci, ale my v súčasnom výbere nemáme ani jedného. Bakoš je nulový, Ďuriš na hrot nemá a Hološko nikdy góly v reprezentácií ani nedával. Tak sa ani nemusíme čudovať, že ako nám chýba už odpísaný Jakubko a až teraz každý jasne vidí, čo pre nás znamená Vittek. V tejto situácií nám zostáva iba dúfať, že sa chytí nejaký „starý pes“ alebo objaví nejaký nový zázračný chlapec.

Tých by mala produkovať „21“, ale keď sa pozrieme do nej hlbšie, tak zistíme, že strelca nemá. Výsledných 0:4 z baráže hovorí za všetko. Chlapci síce hrali pekne, ale tak neúčelne až to bilo do očí. Mala síce k dispozícií až šesť útočníkov, ale všetci boli na jedno kopyto a nikto z nich nedal za celú éru tejto „21“ viac ako dva góly. Prečo sa do kádra nedostal jej najlepší strelec Šimonek, ktorý je navyše absolútne iný typ útočníka ako všetci nominovaní a bez jeho gólov by žiadna baráž ani nebola? Odpoveď vie asi iba tréner.

Ten by mal zrejme pokračovať, hoci sa už verejne lúčil, pretože SFZ mal už neoficiálne vybratého aj jeho nástupcu. Ale vidíte, čo všetko dokáže zmeniť kopa priaznivých výsledkov v náš prospech. Keďže u nás sa pracuje viac na momentálnych pocitoch ako na reálnych zváženiach, ešte si radšej počkáme na (staro)nového trénera. Ten si bude môcť vyberať aj z terajšej „19“, ktorá musí čakať na to, či postúpi vôbec do druhej fázy kvalifikácie. Ak nie, tak iba zopakuje historický neúspech, keď v minulej sezóne sa to podarilo „19“ a tiež „17“. Našťastie mladší kolegovia majú šampionát na Slovensku. Alebo to bude nanešťastie?

Tenká totiž býva čiara medzi úspechom a neúspechom. Vlastne pod týmto vedením SFZ sme športový úspech ani nezažili, ale treba veriť, že zažijeme, inak to budú ďalšie dva roky plné utrpenia.
 

Odporúčané články