Main Content

Reakcie futbalového sveta na Guardiolovo prekvapenie

pondelok, 21. január 2013 10:53 | Autor: Erik Tejedi

Reakcie futbalového sveta na Guardiolovo prekvapenie
Reakcie futbalového sveta na Guardiolovo prekvapenie | zdroj: Erik Tejedi pre Sport7.sk

S Pepom Guardiolom boli spájané najmä anglické mužstvá, no populárny Španiel sa napokon trochu nečakane rozhodol pre Bayern Mníchov. Prinášame vám reakcie futbalového sveta.

„Pep Guardiola je späť,“ jasal futbalový svet. Najúspešnejší tréner v dejinách Barcelony v lete prevezme nemecký Bayern Mníchov a pokúsi sa zo „striebornej generácie“ Bavorov spraviť „zlatú“.

Guardiolovo  nečakané rozhodnutie neostalo bez odozvy a reagoval naň azda každý, kto vo futbale niečo znamená. My vám prinášame hŕstku najzaujímavejších reakcií, či z médií alebo Twitteru.

„Zaujímavé, ale nijako zvlášť ma to neprekvapuje. Bayern je jedinou životaschopnou možnosťou Pepa Guardiolu,“ napísal na sociálnej siete Twitter bývalý útočník Barcelony Gary Lineker.

„Dúfal som, že sa Mourinho a Guardiola stretnú budúci rok v Premier League,“ vyjadril sa Michael Owen, ktorý neskrýval svoje sklamanie.

„Pep Guardiola- Bayern Mníchov- tréner... Toto som nečakal, bol som si istý, že skončí v Premiership!,“ píše Phil Neville.

„Bayern je skvelý klub, majú skvelý plán, jeho rozhodnutie ma neprekvapuje. Pep našiel, čo hľadal.“
- Guardiolov bývalý kolega Andoni Zubizarreta, súčasný športový riaditeľ FC Barcelona.

„Ak je štastný Pep, šťastný sme i my.“
- jednoducho zhrnul Carles Puyol, kapitán Barcelony.

„Sme radi, že sa Pep vracia. Bohužiaľ sa s ním môžeme stretnúť v Lige majstrov.“
- brankárska dvojka Barcy José Pinto sa pozrela do budúcna a táto predstava ho isto netešila.

„Nevedel som, ktorý tím chce Pep podpísať. Nepovedal mi to. Niekde som čítal, že mal ustanovenia o mlčanlivosti.“ - prezradil jeho bývalý asistent, súčasný tréner Barcelony, Tito Vilanova.

„Pepovi prajem len to najlepšie v jeho novej etape s Bayernom Mníchov. Nemám ani najmenšie pochybnosti o tom, že bude odvádzať dobrú prácu. On je jedným z najlepších!“
- poslala svoj pozdrav cez Twitter španielska basketbalová hviezda Pau Gasol z LA Lakers.

„Prekvapuje ma, že aj keď vie o úplne inej kultúre v Nemecku, nebojí sa toho. Má šesť mesiacov na to, aby sa pripravil na nemecký futbal a pripravil plán, ako použiť barcelonskú tiki-taka v Bayerne.“ -
Povedal bývalý tímový kolega Guardiolu Sonny Anderson, ktorý ho upozorňuje na možný kultúrny šok. 

„Hovoril som s bývalým trénerom Bayernu Louisom van Gaalom  a ako sám povedal, je to veľmi profesionálny klub, dobre fungujúci, s rovnakým druhom filozofie ako má Barcelona. Myslím si, že budú rozumieť tomu, čo sa Pep bude snažiť robiť.“
- Verí Kataláncovi súčasný tréner Ajaxu, Frank de Boer, ktorý hral po boku Guardiolu v Španielsku.

„Myslím si, že je to šikovný ťah od Guardiolu. Nie je veľa klubov, ktoré majú takú stabilitu a štruktúru ako Bayern. Sú nemeckým Manchestrom United.“
- poznamenal Angličan Owen Hargreaves, ktorý hrával za oba kluby, čiže by sa mal vyznať...

„Je luxus mať Guardolu v Nemecku. Bayern je klub, ktorý vyžaduje veľa, ale tiež sa dobre stará o hráčov aj trénerov.“ - hrdo povedal Bernd Schuster, bývalý hráč Realu i Barcy.