Main Content

Olympijské-Hokej-ZOH14: V piatok pokračujú rokovania o účasti hráčov z NHL

štvrtok, 11. apríl 2013 11:30 | Autor: TASR

New York 11. apríla (TASR) - Už tento piatok budú pokračovať rokovania zámorskej NHL a prezidenta Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Reneho Fasela ohľadom účasti hráčov z najlepšej ligy sveta na budúcoročných zimných olympijských hrách v Soči.

Zástupcovia NHL, Hráčskej asociácie NHL, IIHF a Medzinárodného olympijského výboru (MOV) sa v New Yorku pokúsia nájsť dohodu, aby v Soči nechýbali najlepší hokejisti sveta. Podľa zámorských médií však v piatok ešte žiadne rozhodnutie, či záväzné vyhlásenie nepadne. To by malo prísť až niekedy v máji.

Posledné rokovania sa odohrali v marci, keď zástupca komisára NHL Bill Daly a ďalší členovia vedenia organizácie navštívili dejisko budúcoročných hier.

Hráči zo zámoria nechýbali na posledných štyroch zimných hrách, no vedenie ligy, ktorú musia pre ZOH na dva týždne prerušiť, sa obáva, či prínosy z hier dokážu prevýšiť nevýhody. "Dúfame, že už čoskoro ukončíme rokovania a budem rád, keď v Soči uvidím hráčov z NHL," uviedol Fasel pre SportBusiness International.

Zimná olympiáda v Soči sa uskutoční od 7. do 23. februára.