Main Content

Frajer týždňa Kobe Bryant, hlupáci z Milwallu

pondelok, 15. apríl 2013 11:07 | Autor: Jakub Mihálik

Frajer týždňa Kobe Bryant, hlupáci z Milwallu
Frajer týždňa Kobe Bryant, hlupáci z Milwallu | zdroj: foto TASR

V tejto rubrike vám predstavujeme vždy frajera týždňa, ktorý prispel k propagovaniu športu, športového ducha, prípadne sa svojimi výkonmi tak výrazne prihlásil o tento honor, že sme ho jednoducho nemohli prehliadnuť. Na druhej strane vám predstavíme aj protipól frajera, hlupáka týždňa, ktorý vždy obdrží palec dolu. Čo z uplynulého týždna zaujalo najviac vás?

Frajer týždňa Kobe Bryant
 

Smutným frajerom tohto týždňa je basketbalista Los Angeles Lakers, Kobe Bryant. Americká hrajúca legenda šla na hranicu svojich možností, len aby pomohol svojmu klubu v zúfalej snahe dostať sa do play-off NBA. Bryant prakticky neschádzal z ihriska, prekonával jednu tridsaťbodovú hranicu za druhou a viedol Lakers k dôležitým výhram. No toto nadľudské snaženie sa Kobemu stalo osudným, keď mu obrovskú záťaž nevydržala achilovka a praskla. Zronený Kobe musel akceptovať, že si od basketbalu odpočinie šesť až deväť mesiacov a že novovznikajúci projekt Lakers bude mať bez neho problém dostať sa do play-off. Potešiť ho mohol fakt, že svojim úsilím pripravil pôdu pre svojich spoluhráčov, ktorí majú pred záverečným zápasom sezóny postup vo svojich rukách. Kobe si za svoju príkladnú bojovnosť zaslúži ocenenie frajera týždňa. Skoré uzdravenie, Black Mamba.

Hlupáci z Milwallu

Hlupákmi tohtotýždňového vydania nie sú športovci. Do úst sa derie pomenovanie fanúšikovia, no v tomto prípade si takéto pomenovanie nezasluhujú účastníci sobotného incidentu. V rámci semifinále FA Cupu sa stretol Milwall s Wiganom. Milwall, ktorý dlhodobo zápasí so zlou povesťou, ku ktorej neprispel ani film Green Street Hooligans, sa v posledných rokoch snažil svoju povesť napraviť a vandalizmus svojich podporovateľov obmedzil na minimum. O to horšie sa predstaviteľom londýnskeho klubu pozeralo na incident zo spomínaného zápasu. Podgurážení fanúšikovia nezvládli nepriaznivý stav 0:2 a začali vyvádzať. Najprv sa začali biť medzi sebou, neskôr zatlačili policajtov, ktorí sa ich v menšine snažili spacifikovať. Opäť tak naštrbili povesť klubu, ktorý tak vehementne podporujú. Výsledkom ich popoludňajšej zábavky neboli len ukradtnuté policajné čiapky, ale aj vystrašené deti, ktoré sa do hľadiska dostali spolu s ich nezbednými oteckami, a vďaka kamerovému systému aj 43 zatknutých. Slušná bilancia, gratulujeme Milwall.

Odporúčané články