Main Content

KOMENTÁR: Dievčatá, aj tak ĎAKUJEME!

pondelok, 22. apríl 2013 12:24 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Dievčatá, aj tak ĎAKUJEME!
KOMENTÁR: Dievčatá, aj tak ĎAKUJEME! | zdroj: foto TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého

Spanilá jazda, ako v roku 2002 z toho nebude, ale aj tento ročník Fed cup-u priniesol pravým slovenským fanúšikom radosť. Účasť medzi štyrmi najlepšími tímami sveta sa totiž často našim kolektívom nepodarí. Ale semifinálová prehra našich tenistiek má aj tak trpkastú príchuť. Veď po prvom hracom dni naše dievčatá vyhrávali 2:0 a v nedeľu stačilo ruské tenistky už „iba“ doraziť, lenže šport je krásny v tom, že stále sa deje niečo nepredvídateľné.

Keď náš nehrajúci kapitán, Matej Lipták, po sobotňajších dvojhrách vyzýval k opatrnosti, tak slovenský ľud to bral poväčšine ako slová úcty k súperovi, lenže Lipták dobre vedel čo hovorí. Hoci sme viedli 2:0 a stačilo nám z troch zápasov získať iba bod, tak stále boli papierové favoritky domáce hráčky. Tie mali nielen vyššie postavenie na rebríčku WTA, ale predovšetkým aj väčší výber, čím vznikli domácemu kapitánovi, Šamilovi Tarpiščevovi, príjemné starosti, vybrať si.

My sme mali výber obmedzený, hoci Magdaléna Rybáriková a tiež Jana Čepelová vedia hrať tenis. Ťažko si predstaviť, že by nenastúpila naša najskúsenejšia a vo fedcupových zápasoch dlhodobo najlepšia – Daniela Hantuchová. Dvojhrové vynechanie rebríčkovej jednotky, Dominiky Cibulkovej, by bolo tiež veľkým luxusom. Polemizovať sa dá iba s tým, že vo štvorhre sa po boku Hantuchovej nepredstavila Rybáriková, ktorá má väčší deblový potenciál.

Ale teraz sa už nič nedá vrátiť späť, prehrali sme, čo treba zobrať ako realitu. Vyhral o niečo lepší a aj šťastnejší tím. Šancu na úspech sme síce mali, ale iba v tom prípade, keby sme v zlomových momentoch hrali o niečo lepšie. Cibulková bola premotivovaná, ale to je u nej typické. Do budúcnosti by to chcelo viac rozvahy nielen na rakete, príklad si môže zobrať s Hantuchovej, ktorá menej kecá a viac hrá, hoci aj u nej v zlomových okamihoch nedeľného zápasu niečo chýbalo.

Tento tím má potenciál a možno už o rok sa budeme v prípade lepšieho žrebu tešiť viac.

Aký je váš názor na moskovský zápas?

Odporúčané články