Main Content

Hokej-MS13:Daňo je na súpiske, organizátori si vydýchli- poškodenie sedačky pasé

štvrtok, 9. máj 2013 13:05 | Autor: TASR

Helsinki 9. mája (TASR) - Marko Daňo sa dočkal a vo štvrtom zápase Slovákov na 77. majstrovstvách sveta proti Lotyšsku si konečne sadne na striedačku. Je to dobrá správa aj pre organizátorov, ktorí sa tak už nemusia viac báť, že prídu o jedno zo sedadiel na tribúne.

Najmladší člen výberu trénera Vladimíra Vůjteka sa radostnú správu dozvedel pred štvrtkovým rozkorčuľovaním. "Tréneri si ma zavolali do kancelárie a povedali mi, že ma dopíšu na súpisku. Veľmi ma to potešilo a som rád, že konečne môžem ísť z tribúny dole na striedačku," potešil sa osemnásťročný útočník, ktorý ale ešte nemá isté, že zasiahne aj do zápasov: "Budem čakať na príležitosť a verím, že sa tam dostanem. Keď nie proti Lotyšsku, tak v ďalších zápasoch."

Novinku okamžite napísal najbližším: "Hneď, ako som sa to dozvedel, napísal som našim. Zagratulovali mi a tešia sa so mnou." Správa o tom, že sa stal 13. útočníkom Slovenska na šampionáte sa však ešte predtým objavila na jeho oficiálnej stránke na sociálnej sieti Facebook. "O tom nič neviem. Možno sa s nimi spojila mama a ten chalanisko to tam napísal. Ale ja som na oficiálnu stránku nič nedával," dušoval sa mladík.

Tešiť sa môžu aj organizátori. Daňo totiž na tribúne až príliš prežíval zápasy Slovenska a v stretnutí s Nemeckom takmer vytrhol jedno zo sedadiel. "No, majú šťastie, nebudú to musieť opravovať," zasmial sa.